نکات کلیدی جزء هفدهم قرآن کریم

 

تبیان/ نکات کلیدی جزء هفدهم قرآن کریم

 






تاریخ : شنبه 00/2/11 | 1:13 صبح | نویسنده : اسحق رنجبری | نظرات ()

چرا امام زمان(عج) را غریبِ زمانه می گویند؟

 

باشگاه خبرنگاران/ یکی از دعا‌هایی که به خواندن آن بعد از هر نماز واجب در ماه مبارک رمضان سفارش شده است، دعایی است که با جمله «اللَّهُمَّ أَدْخِلْ عَلَی أَهْلِ الْقُبُورِ السُّرُورَ» آغاز می‌شود. از پیامبر اکرم (ص) روایت شده هر که این دعا را در ماه رمضان بعد از هر نماز واجب بخواند، گناهان او تا روز قیامت آمرزیده شود.

این دعا توسط حجت الاسلام والمسلمین سید محمدباقر علم الهدی استاد حوزه علمیه تهران شرح داده شده است و امروز در هفدهمین روز از ماه مبارک رمضان با اشاره به فرازی از این دعا که می‌فرماید « اَللّهُمَّ رُدَّ کُلَّ غَریبٍ» که درباره اهمیت دوستی مطالبی تقدیم مهمانان ماه ضیافت الهی می‌شود:

این دعا‌ها پیام‌های انسان ساز و روشنگری دارد تا انسان را از تنهایی درونی خارج و خود را در جمع دوستان و آشنایان ببیند. در ادبیات دینی اسلام، انسان‌ها در جامعه زندگی می‌کنند نه به صورت فردی و اگر هم گاهی از اوقات آداب و تکالیف فردی دارند این تکالیف فردی در راستای شدن و حضور در جامعه برای انسان‌ها تعریف شده است.

انسانی که گاهی از اوقات گرفتار منیت ها، خودمحوری‌ها، خودستایی‌ها و خود شیفتگی‌ها می‌شود باید در کلاس معرفتی پیامبر رحمت و در ماه مبارک رمضان به جایی برسد که برای همه از اموات گرفته تا گرسنگان، برهنگان، بیماران، فقرا و همه انسان‌های غریبی که در پهنه گیتی زندگی می‌کنند دعا کند.

اللهم رد کل غریب؛ غریب به چه کسی می‌گویند؟ غریب به کسی می‌گویند که به شهر و دیاری وارد شده و هیچ آشنا و خویشاوندی در آن شهر ندارد یا اینکه از آشنایان و خویشاوندان خود جدا شده و با فاصله گرفتن از آنان غریب شده است، اما در نگاه دینی و ادبیاتی که از اولیای الهی به ما رسیده است امیرمومنان علی (ع) می‌فرماید غریب کسی است که دوست خوب نداشته باشد؛ شاید مقصود از غربت، غربت مکانی و دیاری نباشد بلکه مراد غربت نداشتن دوستان خوب باشد.

بر اساس این تعریف غریب این زمانه کسی نیست جز وجود مقدس امام زمان (عج) که بیش از هزار سال است به دنبال 313 نفر دوست خوب و همراه می‌گردد، ولی همچنان نتوانسته این تعداد افراد را برای آن قیام مصلحانه خودش پیدا کند.






تاریخ : جمعه 00/2/10 | 8:15 عصر | نویسنده : اسحق رنجبری | نظرات ()

 

ماجرای سفر خارق‌العاده پیامبر (ص) و مشاهده سدره المنتهی در قرآن

 

 

تسنیم/ به مفهوم انتقال رسول اکرم صلی‌الله علیه و آله از زمین به سوی آسمان است که این موضوعات در قرآن کریم، در سوره مبارکه نجم و به‌خصوص در آیه‌های ابتدایی این سوره، مطرح شده است.

چنانکه در این سوره ماجرای معراج این گونه بیان شده است: «وَالنَّجْمِ إِذَا هَوَى؛ مَا ضَلَّ صَاحِبُکمْ وَمَا غَوَى؛ وَمَا ینطِقُ عَنِ الْهَوَى؛ إِنْ هُوَ إِلَّا وَحْی یوحَى؛ عَلَّمَهُ شَدِیدُ الْقُوَى؛ ذُو مِرَّةٍ فَاسْتَوَى؛ وَهُوَ بِالْأُفُقِ الْأَعْلَى؛ ثُمَّ دَنَا فَتَدَلَّى؛ فَکانَ قَابَ قَوْسَینِ أَوْ أَدْنَى؛ فَأَوْحَى إِلَى عَبْدِهِ مَا أَوْحَى؛ مَا کذَبَ الْفُؤَادُ مَا رَأَى» به این معنا که: «سوگند به ستاره هنگامى که افول مى‏‌کند، که هرگز دوست شما (رسول خدا صلی‌الله علیه و آله) منحرف نشده و مقصد را گم نکرده است و هرگز از روى هواى نفس سخن نمى‏‌گوید. آنچه مى‏‌گوید چیزى جز وحى که بر او نازل شده نیست. آن‌کس که قدرت عظیمى دارد [= جبرئیل امین‏]او را تعلیم داده است؛ همان‌کس که توانایى فوق‌العاده دارد؛ او سلطه یافت، در حالى که در افق اعلى قرار داشت. سپس نزدیک‌تر و نزدیک‌تر شد تا آنکه فاصله او (با پیامبر) به اندازه فاصله دو کمان یا کمتر بود. در اینجا خداوند آنچه را وحى کردنى بود به بنده‏‌اش وحى کرد. قلب (پاک او) در آنچه دید هرگز دروغ نگفت.»

درواقع خدای متعال که می‌خواست ملکوت آسمان‌ها و زمین را به پیامبر برگزیده‌اش نشان بدهد، پیغمبر اکرم صلی‌الله علیه و آله را در شبی از شب‌های ماه رمضان به صورت انتقالی از مسجدالحرام در مکه به سوی بیت‌المقدس برد. نبی مکرم اسلام در آن محل و در کنار تکه سنگ بزرگی که هنوز هم در آن محل قرار دارد، نمازی را به‌جا آوردند. سپس به امر و اراده الهی آن حضرت به سوی آسمان‌ها بالا برده شدند و شاهد آیات و نشانه‌های الهی بودند.

در این سفر که از آن به معراج تعبیر می‌شود، اسرار بزرگی برای آن حضرت مکشوف شد و ایشان در مقامی وارد شدند که هیچ ملک مقرب و رسول مرسلی قدم نگذاشته بود. در اینجا بود که ذات اقدس الهی را با قلب مبارک خود مشاهده کردند و به درکی رسیدند که هیچ انسان و فرشته‌ای به آن نائل نشده است.

پس از این آیات، خدای متعال بر این مطالب و اتفاقات صحه می‌گذارد و آن را از هر نوع تردید دور می‌کند تا مردم به آن یقین داشته باشند. چنانکه می‌فرماید: «أَفَتُمَارُونَهُ عَلَى مَا یرَى؛ آیا با او درباره آنچه (با چشم خود) دیده مجادله مى‏‌کنید؟!»

سپس به ماجرا‌ها و رویداد‌های دیگری مانند مشاهده سدره المنتهی از سوی پیغمبر اکرم صلی‌الله علیه و آله اشاره می‌فرماید، با این بیان که: «وَلَقَدْ رَآهُ نَزْلَةً أُخْرَى؛ عِندَ سِدْرَةِ الْمُنْتَهَى؛ عِندَهَا جَنَّةُ الْمَأْوَى؛ إِذْ یغْشَى السِّدْرَةَ مَا یغْشَى؛ مَا زَاغَ الْبَصَرُ وَمَا طَغَى؛ لَقَدْ رَأَى مِنْ آیاتِ رَبِّهِ الْکبْرَى» به این معنا که: «و بار دیگر نیز او (فرشته وحی) را مشاهده کرد، نزد سدرة المنتهى، که جنت المأوى در آنجاست، در آن هنگام که چیزى [= نور خیره‌‏کننده‏‌اى‏]سدرة المنتهى را پوشانده بود. چشم او هرگز منحرف نشد و طغیان نکرد (آنچه دید واقعیت بود). او پاره‏‌اى از آیات و نشانه‏‌هاى بزرگ پروردگارش را دید.»

معراج با سیر شبانه پیغمبر اسلام صلی‌الله علیه و آله از مسجدالحرام به مسجدالاقصی آغاز شد. چنانکه خدای متعال در سوره اسراء به این موضوع مهم اشاره فرموده است: «سُبْحَانَ الَّذِی أَسْرَى بِعَبْدِهِ لَیلاً مِّنَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ إِلَى الْمَسْجِدِ الأَقْصَى الَّذِی بَارَکنَا حَوْلَهُ لِنُرِیهُ مِنْ آیاتِنَا؛ پاک و منزه است خدایى که بنده‏‌اش را در یک شب، از مسجد الحرام به مسجد الاقصى -که گرداگردش را پربرکت ساخته‌‏ایم- برد تا برخى از آیات خود را به او نشان دهیم.»

معراج رسول اکرم صلی‌الله علیه و آله دو قسمت بوده است. هرچند که به کل آن ماجرا معراج گفته می‌شود. یکی از این دو قسمت اسراء بوده و دیگری، معراج بود. اسراء به انتقال رسول خدا صلی‌الله علیه و آله با قدرت الهی و به صورت خارق‌العاده از محل مسجدالحرام در مکه به مسجد الاقصی و بیت المقدس گفته می‌شود. به این انتقال در اصطلاح اسراء گفته می‌شود.

به همین علت در آیه‌های ابتدایی سوره اسراء به این موضوع مهم اشاره شده است و سوره هم به همین عنوان نامیده شده است که در آن موضوع سفر آسمانی آن حضرت مطرح شده است.

منابع:

المیزان فی التفسیر القرآن؛ علامه طباطبایی
تفسیر تسنیم؛ آیت‌الله العظمی جوادی آملی
تفسیر نمونه؛ آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی






تاریخ : جمعه 00/2/10 | 7:25 عصر | نویسنده : اسحق رنجبری | نظرات ()

«نه» گفتن را چگونه به کودکان بیاموزیم؟

 

فارس/ نسیم دیناری روانشناس کودک و نوجواندرباره مهارت «نه» گفتن در کودکان و نوجوانان اظهار داشت: خود مراقبتی می‌تواند موجب افزایش کارایی و مهارت‌های فردی و اجتماعی افراد شود و یکی از مهارت‌های مهم زندگی است که به کودکان و نوجوانان کمک می‌کند تا مسیر زندگی را راحت‌تر و با خطرات و آسیب‌های اجتماعی کمتری سپری کنند.

وی ادامه داد: افرادی که آموزش‌های خودمراقبتی را فرا گرفته‌اند می‌توانند نسبت درصد موفقیت خویش را در زندگی بالاتر ببرند، بنا بر همین دلایل، روانشناسان و رواندرمانگران توصیه می‌کنند تا والدین نسبت به آموزش‌های خودمراقبتی در فرزندانشان حساس باشند و برای بالابردن آگاهی فرزندانشان در این مسیر الاش کنند.

دیناری در مورد روش‌های آموزش خودمراقبتی به کودکان و نوجوانان گفت: والدین باید به فرزندان خود آموزش لازم را در مورد حدود و حد و مرز‌هایی که باید وجود داشته باشد، بدهند.

این روانشناس کودک و نوجوان تصریح کرد: کودکان باید توانایی مهارت «نه» گفتن را بیاموزند تا در صورت ورود افراد غریبه به حباب یا حریم شخصی‌شان بتوانند از خود دفاع کنند. کودکان باید یاد بگیرند تا در برابر نزدیکی بیش از حد دیگران و درخواست‌های نامتعارف از مهارت نه گفتن استفاده کنند.

دیناری اضافه کرد: در این میان بزرگسالان هم باید به حد و مرزها، آرزو‌ها و خواسته‌های کودکان احترام بگذارند و آن حد و مرز‌ها را رعایت کنند.

وی افزود: این‌که کودکان یاد بگیرند برای انجام بعضی کار‌ها از بزرگتر‌ها اجازه بگیرند، مسئله مهمی است و اگر این چنین رفتار کنند، این نوع رفتار به دوران نوجوانی و جوانی و بزرگسالی نیز سرایت کرده و باعث می‌شود همیشه برای انجام کار‌ها از والدین اجازه بگیرند و برای آن‌ها احترام قائل شوند. با این طرز رفتار، کسانی که اطراف کودک هستند وقتی می‌بینند این کودک در مقابل بعضی مسائل به ویژه در رابطه با بدنش از مهارت «نه» گفتن استفاده می‌کند و در مورد همه چیز از خانواده اجازه می‌گیرد، ناگزیر هستند به او احترام گذاشته و او را باور داشته باشند.

این روانشناس کودک و نوجوان اظهار کرد: کودکان باید بیاموزند که اگر در شرایطی قرار گرفتند که یکی از نشانه‌های خطر در آن وجود داشت، در این رابطه به والدین یا فرد مورد اطمینان خود اطلاع دهد. والدین باید طوری با کودک خود رفتار کنند تا به آن‌ها اعتماد داشته باشند و بتوانند در مورد هر مسئله‌ای با والدین خود مشورت کنند.

دیناری گفت: داشتن علم و آگاهی در مورد خود مراقبتی باعث قدرتمند یا مقتدر جلوه دادن کودک می‌شود. این روش خوبی برای حفظ آن‌ها در مقابل سوء استفاده است و همچنین باعث می‌شود به جوانانی تبدیل شوند که از اعتماد به نفس و عزت نفس بالایی برخوردار باشند.






تاریخ : پنج شنبه 00/2/9 | 11:13 عصر | نویسنده : اسحق رنجبری | نظرات ()

 

خلیج فارس کجاست؟

 

 

کجارو/ خلیج فارس سومین خلیج بزرگ جهان است و به‌دلیل موقعیت استراتژیک و البته ذخایر انرژی، یکی از مهم‌ترین شاه‌راه‌های دریایی جهان محسوب می‌شود. ازاین‌رو، همواره در طول تاریخ با چالش‌های فراوان مواجه بوده است. طبق آخرین برآوردها حوزه خلیج فارس در حدود 730 میلیارد بشکه ذخیره اثبات شده نفت و بیش از 70 تریلیون مترمکعب ذخیره گاز طبیعی را در خود جای داده است.

همچنین، خلیج فارس از نظر منابع طبیعی از غنی‌ترین پهنه‌های آبی جهان است. علاوه بر نفت و گاز، مروارید، فسفات، گوگرد، مرجان، انواع ماهی‌ها و میگو از جمله ثروت‌های خلیج فارس محسوب می‌شوند. یکی دیگر از ویژگی‌هایی که باید به آن اشاره کرد، آب‌های گرم خلیج فارس و جزایر آن است که صدف‌های رنگارنگی در آن یافت می‌شود و مرواریدهای زیبایی در قلب این صدف‌ها نهفته است. همه ساله بسیاری از این صدف‌ها به نقاط مختلفی از جهان صادر می‌شود. 

این ویژگی‌ها خلیج فارس را به یکی از مهم‌ترین و البته حساس‌ترین نقاط جهان تبدیل کرده که از نام تا منابع آن همواره محل بحث و مناقشه میان کشورهای منطقه و حتی سایر کشورهای جهان بوده است.

هرآنچه باید درباره خلیج فارس بدانید:
خلیج فارس کجاست؟
اقلیم شناسی خلیج فارس
خلیج فارس و هویت جعلی نام خلیج ع ر ب ی
روز ملی خلیج فارس
جزایر خلیج فارس
خلیج فارس کجاست؟
خلیج فارس (یا شاخاب پارس) آبراهی است که در امتداد دریای عمان و در میان ایران و شبه جزیره عربستان قرار دارد. مساحت آن 237,473 کیلومتر مربع است و پس از خلیج مکزیک و خلیج هادسون سومین خلیج بزرگ جهان به شمار می‌آید. 

زمین‌شناسان معتقدند که در حدود پانصد هزار سال پیش، صورت نخستین خلیج فارس در کنار دشت‌های جنوبی ایران تشکیل شد و به مرور زمان، بر اثر تغییر و تحول در ساختار درونی و بیرونی زمین، شکل ثابت کنونی خود را یافت. خلیج فارس در آغاز، بسیار پهناور بوده است به ‌طوری ‌که تا اواخر دوره سوم زمین‌شناسی، بیشتر جلگه‌های برازجان، بهبهان و خوزستان ایران تا کوه‌های زاگرس، زیر آب بوده‌اند.



خلیج فارس در 24 تا 30 درجه و 30 دقیقه عرض شمالی و 48 تا 56 درجه و 25 دقیقه طول شرقی از نصف‌النهار گرینویچ قرار دارد. این خلیج توسط تنگه هرمز به دریای عمان و از طریق آن به دریا‌های آزاد مرتبط است. از بین کشور‌های همسایه خلیج فارس، کشور ایران بیشترین مرز آبی مشترک را با خلیج فارس دارا است. طول مرز آبی کشور ایران با خلیج فارس، با احتساب جزایر آن در حدود 1800 کیلومتر و بدون احتساب جزایر در حدود 1400 کیلومتر است.

طول خلیج فارس از تنگه هرمز تا آخرین نقطه پیشروی آن در جهت غرب حدود 805 کیلومتر است. عریض‌ترین بخش خلیج فارس 290 کیلومتر است. عمیق‌ترین نقطه خلیج فارس با عمق 93 متر در 15 کیلومتری تنب بزرگ و کم عمق‌ترین نقطه آن با عمقی بین 10 تا 30 متر در سمت غرب است. 



اقلیم شناسی خلیج فارس
آب و هوای خلیج فارس خشک و نیمه استوایی است. در تابستان دما گاهی تا 50 درجه سانتی‌گراد می‌رسد و میزان تبخیر بیشتر از میزان آب‌های وارده می‌شود. در زمستان دما تا سه درجه سانتی‌گراد هم گزارش شده‌ است. در عین شوری زیاد آب خلیج فارس، 200 چشمه آب شیرین در کف و 25 چشمه آب کاملا شیرین در سواحل آن جریان دارند که منشا همگی آن‌ها از کوه‌های زاگرس در ایران است.

خلیج فارس و هویت جعلی نام خلیج ع ر ب ی
نام تاریخی این خلیج، در زبان‌های گوناگون، ترجمه عبارت «خلیج فارس» یا «دریای پارس» بوده‌ است. همچنین در تمام سازمان‌های بین‌المللی نام رسمی این خلیج، «خلیج فارس» است. اما برخی از کشور‌های عربی آن را به نام جعلی خلیج ع.ر.ب.ی یا به‌سادگی «خلیج» می‌نامند. سازمان آب‌ نگاری بین‌المللی از نام «خلیج ایران» برای این خلیج استفاده می‌کند. 

پیشینه نام‌گذاری
نکته قابل‌توجه اینکه مکانی به نام «خلیج عرب» وجود دارد؛ اما این خلیج که به رومی آن را «سینوس آرابیکوس خلیج»، یعنی «خلیج عرب‌ها» می‌گفتند، در کتاب‌های تاریخی و جغرافیایی پیشین به بحر احمر اطلاق می‌شده است که بین تنگه باب المندب و کانال سوئز قرار دارد و به‌دلیل وجود شن‌های سرخ کرانه، به یونانی آن را «اریتره» و به لاتین آن را «ماره روبروم» یعنی دریای سرخ می‌نامیدند. یونانی‌ها دریای پارس را خلیج فارس نامیده و بحر احمر یا دریای سرخ را خلیج عرب می‌نامیدند. هرودوت، تاریخ‌نگار یونانی در کتاب‌های خود بارها بحر احمر را خلیج عرب نوشته است.

سرمنشا اختلافات و تحریف نام خلیج فارس
بسیاری از پژوهش‌هایی که در این زمینه انجام شده، سرمنشأ جعل نام خلیج فارس را مربوط به دهه 1340 هجری خورشیدی برابر با 1920 میلادی می‌دانند؛ اما اینکه در ابتدا انگلیسی‌ها شروع به چنین اقدامی کردند یا اعراب جای بحث دارد. در پی حمله انگلستان به جزیره خارک در سال 1837، دولت وقت ایران به این سیاست جدایی‌طلبانه انگلیس در خلیج فارس اعتراض کرد و رسما به دولت انگلیس هشدار داد تا دست از این فتنه‌گری بردارد. این هشدار ایران باعث شد روزنامه تایمز لندن در سال 1840 برای نخستین بار خلیج فارس را «دریای بریتانیا» بخواند! اما این نام‌گذاری به‌قدری بی‌پایه و اساس بود که در هیچ جای دیگری به کار نرفت.

عده‌ای از پژوهشگران معتقدند با اوج گرفتن پان عربیسم، برخی کشورهای عربی از نام خلیج فارس به‌صورت‌های دیگری غیر از نام اصلی آن استفاده کردند.

اصطلاح پان عربیسم به اندیشه و نهضتی فراگیر در جهان عرب گفته می‌شود که منادی وحدت اعراب بوده و غالبا مترادف با ملی‌گرایی اعراب آمده است.

برخی دیگر عقیده دارند ابتدا رودریک اوون (Roderic Owen)، یکی از  نمایندگان سیاسی انگلیس، در کتاب‌های خود اصطلاح جعلی خلیج ع ر ب ی را به‌کار برد و از آن پس در بین کشورهای دیگر رواج پیدا کرد؛ قبل از آن در هیچ نوشته و کتابی حتی آنچه که به‌وسیله اعراب هم راجع به خلیج فارس نوشته شده است به نام خلیج عربی برخورد نمی‌کنیم و فقط برخی تاریخ نویسان و جغرافی‌دانان دریای سرخ را به این نام خوانده‌اند.

از سال 1962 نغمه‌هایی برای دگرگون کردن نام خلیج فارس در دنیای عرب نواخته شد. دکتر پیروز مجتهد زاده می‌نویسد:

برخی از نویسندگان ایرانی بر این گمان شدند که این نغمه را نخستین بار، سِرچارلز بلگریو (Sir Charles Belgrave) انگلیسی در سال 1966 ساز کرده است. این گمان را سید احمد مدنی برانگیخت. وی در کتابی که در سال 1357 در ایران منتشر کرد، به اشتباه کتاب ساحل دزدان دریایی، تألیف سرچارلز بلگریو را سرآغاز تلاش برای دگرگون کردن نام خلیج فارس معرفی کرد. متأسفانه این اشتباه در مواردی از سوی دیگران نیز تکرار شده است.
آنچه که بلگریو در کتاب یاد شده در این مورد آورده، محدود است به نخستین جمله کتابش:

خلیج فارس، که امروزه برخی اعراب آن را خلیج عربی می‌خوانند.
این جمله نقطه آغاز تلاش برای دگرگون کردن نام خلیج فارس نبوده است. این امر به دهه 1920 میلادی باز می‌گردد؛ یعنی زمانی که سرچارلز بلگریو، نماینده سیاسی بریتانیا در بحرین، پرونده‌ای برای تغییر نام خلیج فارس گشود و موضوع را به دولت بریتانیا پیشنهاد کرد. پیش از آنکه وزارت خارجه بریتانیا تصمیمی دراین‌باره بگیرد، بلگریو برخی از دوایر محلی، مانند اداره پست بحرین و خلیج فارس را تشویق کرد که نام ساختگی را مورد استفاده قرار دهند.

مجتهدزاده در ادامه می‌نویسد:

این کار خیلی زود متوقف شد، زیرا آن هنگام با تلاش‌های گسترده سیاسی دولت ایران در خلیج فارس به‌منظور پس گرفتن جزایر متعلق به ایران مصادف بود.
همچنین، در جریان کودتای در سال 1958 در عراق، سرهنگ عبدالکریم قاسم به‌منظور کسب جایگاه رهبری دنیای عرب با استفاده از تاکتیک دشمن‌تراشی تلاش کرد تا با تغییر نام خلیج فارس و خوزستان، دشمن خارجی تازه‌ای از همسایه ایرانی برای اعراب بتراشد و توجه آن‌ها را از قاهره به بغداد و به سیاست‌های خود بر ضد ایران جلب کند. این اقدام به‌دلیل مخالفت با سیاست‌های وی شکست خورد. از آنجایی که کشور کویت که پیوسته در سایه ترس از عراق و زیر فشار سیاسی بغداد قرار داشته، نه‌تنها قرارداد استقلال خود را در سال 1961 میلادی با نام «الخلیج فارسی» با بریتانیا امضا کرد؛ بلکه از سال 1958 میلادی ده‌ها سند و نقشه در عراق چاپ شد که در آن‌ها خلیج فارس به همین نام خوانده شده است.

اسنادی معتبر برای اثبات نام فارسی خلیج فارس

اسناد زیادی در مورد خلیج فارس وجود دارد؛ به‌اندازه‌ای که حتی صدها کتاب برای نمایش آن‌ها کافی نخواهد بود. این منطقه برای نیروهای استعماری سابق نقش حیاتی و ضروری داشته است، چراکه از این طریق سلاح‌هایشان را به منطقه می‌فروختند و در عوض منابع غنی‌ از نفت و گاز این کشورها را می‌گرفتند که تهدیدی هم برای صلح جهانی بود.

تغییر این نام غیر متمدنانه و غیر علمی است و با بخشنامه سازمان ملل متحد، به‌عنوان بالاترین منبع قانونی جهان، ‌در تضاد است. باید از هر نام دیگری برای خلیج فارس اجتناب شود، چراکه نام جغرافیایی استاندارد آبراه بین ایران و عربستان «خلیج فارس» است.

روز ملی خلیج فارس
امپراتوری پرتغال در زمان شاه اسماعیل یکم (پایه‌ گذار سلسله پادشاهی صفوی) به رهبری ناخدا آلبوکرک دریانورد مشهور پرتغالی، وارد خلیج فارس شده و جزیره قشم، جزیره هرمز و گمبرون (شهر بندرعباس فعلی) را به تصرف خود درآورد. شاه اسماعیل یکم پس از تصرف خلیج فارس توسط امپراتوری پرتغال، به‌جای مبارزه با آن، همکاری مشترک با این سردار پرتغالی را در دستور کار خود قرار داد. همین سیاست اشتباه باعث شد تا پرتغالی‌ ها در مناطق اطراف خلیج فارس نیز نفوذ و قدرت یافته و در مسقط (عمان امروزی) پایگاه بزرگی برای خود ایجاد کرده و با این کار خلیج فارس را کاملا به سلطه خود درآوردند.

حضور پرتغالی‌ها در خلیج فارس 116 سال ادامه یافت تا اینکه بالاخره با بستن عهدنامه‌ای میان بریتانیا و ایران، مقرر شد کمپانی هند شرقی به کمک ایران آمده و خلیج فارس و تنگه هرمز را آزاد کند. بر همین اساس در روز 21 آوریل سال 1622 سپاه شاه عباس صفوی، به رهبری امام قلی خان، حاکم فارس و از سرداران صفوی که سازنده سی‌ و سه پل اصفهان نیز بود، فتح هرمز را با موفقیت انجام داد و کل منطقه خلیج فارس را از دست بزرگ‌‌ترین امپراتور استعماری آن زمان پس گرفته و جایگاه خود را در فهرست ابر قدرت‌‌های جهان در قرن شانزدهم میلادی ثبت کرد.

علاوه بر این، از همان زمان تاکنون، به‌دلیل رشادت‌های شاه عباس صفوی و آزاد سازی بندر گمبرون، نام این بندر به «بندر عباس» تغییر یافت. ازاین‌رو دولت ایران برای پاسداری از میراث معنوی و فرهنگی خلیج فارس، روز 10 اردیبهشت را در تقویم ایران «روز ملی خلیج‌ فارس» نام‌‌گذاری کرده است و هر سال اخراج پرتغالی‌‌ها از تنگه هرمز و آزادسازی خلیج‌ فارس گرامی داشته می‌شود. روز ملی خلیج‌ فارس در سال 1384 در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید و در سال 1389 توسط سازمان میراث فرهنگی به‌عنوان میراث معنوی، ثبت ملی شد. ‏

جزایر خلیج فارس
جزایر زیادی در خلیج فارس وجود دارند که برخی از آن‌ها از اهمیت کم و برخی از اهمیت بالایی برخوردارند. اکثر جزایر مهم خلیج فارس متعلق به ایران است. جزایر مهم خلیج فارس عبارت‌اند از: قشم، بحرین، کیش، خارک، ابوموسی، تنب بزرگ، تنب کوچک و لاوان. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره جزایر ایرانی خلیج فارس به مقاله کجارو مراجعه کنید.






تاریخ : پنج شنبه 00/2/9 | 3:0 عصر | نویسنده : اسحق رنجبری | نظرات ()

 

آشنایی با کشور‌هایی که بیشترین و کمترین ساعات روزه‌داری را دارند

 

 

روزیاتو/همه ساله با شروع ماه مبارک رمضان در دنیا مسلمانان در سرتاسر دنیا از این ماه استقبال کرده و به روزه‌داری در آن می‌پردازند. اگر چه ساعات روزه‌داری در تمام دنیا با یکدیگر متفاوت است، اما به طور کل باید از بین اذان صبح تا اذان مغرب به روزه‌داری پرداخت. بسته به مکانی که مسلمانان حضور دارند، روزه‌داری در برخی از کشور‌ها می‌تواند برای مسلمانان بسیار طاقت‌فرسا باشد چراکه باید 21 ساعت به روزه‌داری بپردازند.

چه مکان‌هایی بیشترین زمان روزه‌داری را دارند؟
نوک، گرینلند

شهر نوک واقع در گرینلند است که طولانی‌ترین زمان روزه‌داری در آن جریان دارد و مسلمانان این منطقه باید 20 ساعت به روزی‌داری بپردازند.

هلسینکی، فنلاند

دومین مکانی که مسلمانان آن بیشترین ساعات را نسبت به کل جهان در روزه می‌گیرند، هلسینکی فنلاند است. مردم در این زمان 19 ساعت از خوردن غذا و نوشیدنی پرهیز می‌کنند.

گلاسگو، اسکاتلند

گلاسگو بزرگترین شهر اسکاتلند بوده و سومین شهر پرجمعیت پادشاهی متحد بریتانیای کبیر و ایرلند شمالی محسوب می‌شود. مردم مسلمان حاضر در گلاسگو 18 ساعت در روز را به روزه‌داری می‌پردازند.

برلین، آلمان

این شهر اروپای غربی در بین 5 کشور با بیشترین ساعت روزه‌داری قرار دارد. مسلمانان مستقر در این شهر باید روزی 17 ساعت به انجام روزه‌داری بپردازند. به این تعداد ساعات زیاد چالش دما را نیز اضافه کنید چرا که دما در این شهر می‌تواند به 35 درجه سانتی‌گراد نیز برسد.

اوتاوا، کانادا

مسلمانان در اوتاوای کانادا باید روزی 16 ساعت به روزه‌داری بپردازند. با این که این تعداد ساعات از بقیه کشور‌ها کمتر است، اما همچنان یک چالش زیاد برای مسلمانان محسوب می‌شود.

آشنایی با کشور‌هایی که بیشترین و کمترین ساعات روزه‌داری را دارند

مکان‌هایی با کمترین میزان روزه‌داری

و، اما مکان‌هایی که مسلمانان آن کمترین زمان روزه‌داری را دارند، نکته جالب در مورد این کشور‌ها این است که همه آن‌ها را می‌توان در جنوب خط استوا یافت. این مکان‌ها عبارت‌اند از:

کرایست‌چرچ، نیوزلند
پوئرتو مونتت، شیلی
کانبرا، استرالیا
مونته‌ویدئو، اوروگوئه
کیپ‌تاون، آفریقای جنوبی

در این کشور‌ها مسلمانان نهایتا 12 ساعت به روزه‌داری می‌پردازند.

آشنایی با کشور‌هایی که بیشترین و کمترین ساعات روزه‌داری را دارند

میانگین ساعات روزه‌داری در دنیا

در بیشتر کشور‌ها میانگین روزه‌داری به 12 تا 15 ساعت می‌رسد.

خاورمیانه

کشور‌ها در خاورمیانه مانند امارات، عربستان سعودی، بحرین و ایران حدود 14 الی 15 ساعت به روزه‌داری می‌پردازند. با اینکه این کشور‌ها در بین کشور‌های با بالاترین زمان روزه‌داری قرار ندارند، اما گرمای طاقت‌فرسا در این کشور‌ها می‌تواند به چالشی بودن روزه‌داری در این کشور‌ها بیفزاید.

جنوب شرقی آسیا

مسلمانان در اندونزی و مالزی حدود روزی 12 الی 13 ساعت به روزه‌داری می‌پردازند که در مقایسه با کشور‌های خاورمیانه واقعا کوتاه‌تر است.

آمریکای شمالی و جنوبی

مسلمانان در کشور‌های قاره آمریکای جنوبی مانند برزیل و آرژانتین حدود 11 تا 13 ساعت روزه‌داری می‌کنند. در سمت مقابل مسلمانان در کشور‌های آفریقای شمالی 15 الی 16 ساعت را به روزه‌داری می‌پردازند.

اروپا

در کشور‌هایی مانند سوئد، ایسلند و دانمارک مردم مسلمان روزی 17 الی 18 ساعت به روزه‌داری می‌پردازند. در عوض مردم در فرانسه و سوئیس ساعات کمتری را به روزه‌داری پرداخته و 16 الی 17 ساعت روزه می‌گیرند. مردم در یونان، ایتالیا و اسپانیا نیز 15 الی 16 ساعت روزه‌داری می‌کنند.






تاریخ : چهارشنبه 00/2/8 | 5:45 عصر | نویسنده : اسحق رنجبری | نظرات ()

اعتماد به نفس فرزندان را چگونه تقویت کنیم؟

 

مهر/ نصیره مقدم فر در خصوص افزایش اعتماد به نفس در کودکان گفت: برای بالا بردن اعتماد به نفس در فرزندانمان نیازمند ابزارهایی هستیم یکی از این ابزارها ارزش دهی ست، ما باید کارهای درست کودک را تأیید کنیم و نقاط قوتشان را ببینیم و نکته مهم این است که اگر چه نمی‌شود تمام کارهای کودک را تأیید و تصدیق کرد، اما همیشه باید به احساس کودک ارزش و اعتبار داد و او را درک کرد بنابراین ارزش دهی ابزار خوبی است که به کودک امکان می‌دهد آرامش خود را بازیابد و به اعمالش فکر کند.

وی ادامه داد: وقتی کودک می‌خواهد صحبت کند برایش وقت بگذارید و به صحبت‌هایش فعالانه گوش کنید و حرف‌هایش را تکرار کنید تا به او نشان دهید که با دقت به او گوش می‌دهید.

این متخصص روانشناسی گفت: پذیرش بی قید و شرط داشته باشید و سعی نکنید کودک را در موقعیت موعظه و قضاوت کنید، به مرحله رشدی کودکتان توجه کنید و سعی کنید مطابق باهمان سطح رشدی با او ارتباط برقرار کنید.

مقدم فر به زمان کودک محور اشاره کرد و گفت: ابزار دوم برای افزایش اعتماد به نفس در کودکان زمان کودک محور است، هدف از این تکنیک این است که کودک با والدین احساس نزدیکی نماید و حس کند او را درک می‌کنید این تکنیک یک نوع بازی است که طی آن والدین کنترل شرایط را به کودک واگذار می‌کنند درواقع کلیدی است که شما را وارد دنیای کودک می‌کند، هر دوی والدین باید زمانی را برای بازی روزانه با کودک اختصاص دهید و 20 الی 30 دقیقه برای بازی با کودک وقت بگذارید، کودک خودش بازی را هدایت می‌کند، در خلال زمان کودک محور، نباید به تلفن جواب دهید یا حواستان به چیز دیگری پرت شود، فقط باید به کودک توجه کنید.

محقق در زمینه کودک و نوجوان گفت: ابزار سوم خوش گذرانی است ورزش کردن برای متعادل ساختن خلق بسیار مفید است برای فرزندانتان فعالیت‌های حرکتی مانند فوتبال، دوچرخه سواری، هنرهای رزمی مانند جدو، کاراته، پیاده روی، کوهنوردی، اسکیت سواری و ژیمناستیک ترتیب دهید.

به گفته وی، با توجه به شرایط فعلی که امکان بیرون رفتن و تفریحاتی مثل پیک نیک و گردش خارج از شهر وجود ندارد، فعالیت‌های خانوادگی که در خانه باعث ایجاد احساس پیوند بین افراد خانواده می‌شود مانند آشپزی دسته جمعی، بازی‌های خانوادگی شبانه، تماشای فیلم با افراد خانواده، تغییر دکوراسیون اتاق خواب با کمک لامپ‌ها، خواندن یک کتاب داستان با تمام اعضای خانواده، دعا خواندن و انجام فعالیت‌های مذهبی به صورت دست جمعی، برنامه ریزی دسته جمعی برای سورپرایز کردن یکی از اعضای خانواده می‌تواند بسیار مؤثر باشد.

مقدم فر گفت: فعالیت‌های انفرادی نیز روش‌های بسیار خوبی برای تمرکز کردن، خوش گذرانی، و پرورش حس تسلط و شایستگی هستند و در مجموع این فعالیت‌ها می‌توانند اعتماد به نفس را در فرزندانمان بالا ببرند.






تاریخ : سه شنبه 00/2/7 | 4:40 عصر | نویسنده : اسحق رنجبری | نظرات ()

 

توصیف ماه رمضان در بیان امام حسن (ع)

 

 

تسنیم/  امام حسن مجتبى علیه‌السلام در روز عید فطر گروهى را دید که مشغول بازى و خنده بودند؛ در حالى که به آنان توجه می‌کرد به اصحاب خویش فرمود «خداوند عزّ و جلّ ماه رمضان را میدان مسابقه براى بندگان خود قرار داده است تا با طاعت و عبادت خود براى رسیدن به رضوان و خشنودى خداوند از یکدیگر پیشى بگیرند؛ إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ جَعَلَ شَهْرَ رَمَضَانَ مِضْمَاراً لِخَلْقِهِ یَسْتَبِقُونَ فِیهِ بِطَاعَتِهِ إِلَى رِضْوَانِهِ».

امام حسن علیه‌السلام در این فزاز از روایت شریف، ماه مبارک رمضان را به میدان مسابقه‌ای (مضمار) تشبیه کردند که انسان‌ها باید در آن بتازند و با یکدیگر مسابقه دهند؛ چه اینکه گفته‌اند «مضمار»  جاى پرورش و تمرین دادن اسب یا زمان پرورش اسب و زمین وسیع براى مسابقه اسب‌دوانى است و نیز خط پایانى مسابقه اسب‌دوانى‏ را هم مضمار نامیدند؛ افزون بر اینکه در ادامه اشاره دارند خلایق در این میدان مسابقه: به سوی طاعت خدا تا رسیدن به رضوان او مسابقه می‌دهند. «یَسْتَبِقُونَ فِیهِ بِطَاعَتِهِ إِلَى رِضْوَانِهِ». با این تعریف، می‌توان گفت ماه رمضان زمان پرورش روح و آماده‌سازی ابعاد وجودی‌مان برای تاختن به سوی طاعت خداست.

امام حسن علیه‌السلام در ادام? این روایت فرمود «پس گروهى در این میدان تاختند و به خشنودى الهى فائز شدند و عدّه‌‏اى دیگر عقب افتادند و تقصیر کردند و زیان دیدند؛  فَسَبَقَ فِیهِ قَوْمٌ فَفَازُوا وَ تَخَلَّفَ آخَرُونَ فَخَابُوا.»

در جمع‌بندی این روایت می‌توان نتیجه گرفت خداوند ظرف ماه مبارک رمضان را بهترین فرصت برای توفیق طاعت خود تا رسیدن به رضوان خود قرار داده است تا به این ترتیب مؤمنان به فوز و رستگاری برسند و در مقابل، آن عده که به این میدان بها ندادند، دچار خسران و زیان شدند.

متن روایت:وَ نَظَرَ الْحَسَنُ بْنُ عَلِیٍّ ع‏ إِلَى أُنَاسٍ فِی یَوْمِ فِطْرٍ یَلْعَبُونَ وَ یَضْحَکُونَ فَقَالَ لِأَصْحَابِهِ وَ الْتَفَتَ إِلَیْهِمْ إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ جَعَلَ شَهْرَ رَمَضَانَ مِضْمَاراً لِخَلْقِهِ یَسْتَبِقُونَ فِیهِ بِطَاعَتِهِ إِلَى رِضْوَانِهِ فَسَبَقَ فِیهِ قَوْمٌ فَفَازُوا وَ تَخَلَّفَ آخَرُونَ فَخَابُوا فَالْعَجَبُ کُلُّ الْعَجَبِ مِنَ الضَّاحِکِ اللَّاعِبِ فِی الْیَوْمِ الَّذِی یُثَابُ فِیهِ الْمُحْسِنُونَ وَ یَخِیبُ فِیهِ الْمُقَصِّرُونَ وَ ایْمُ اللَّهِ‏ لَوْ کُشِفَ الْغِطَاءُ لَشُغِلَ مُحْسِنٌ‏ بِإِحْسَانِهِ وَ مُسِی‏ءٌ بِإِسَاءَتِه‏

امام حسن مجتبى علیه‌السلام در روز عید فطر گروهى را دید که مشغول بازى و خنده بودند، پس در حالى که به آنان اشاره می‌کرد به اصحاب خویش فرمود: همانا خداوند عزّ و جلّ ماه رمضان را میدان مسابقه براى بندگان خود قرار داده است تا با طاعت و عبادت خود براى رسیدن به رضوان و خشنودى خداوند از یکدیگر پیشى بگیرند؛ پس گروهى در این میدان تاختند و به خشنودى الهى فائز شدند، و عدّه‌‏اى دیگر عقب افتادند و تقصیر کردند و زیان دیدند. پس شگفتا و بسیار شگفتا از آنکه به خنده و بازى مشغول باشد در چنین روزى که نیکوکاران در این روز پاداش مى‌‏یابند، و تقصیرکاران زیان مى‏‌بینند، و قسم به خدا که اگر حجاب از میان برخیزد و پرده کنار رود، بى‌‏تردید و حتماً نیکوکار مشغول نیکوکارى خود شود و بدکردار گرفتار زشتکارى خود باشد. (من لا یحضره الفقیه، ج‏1، ص 511)






تاریخ : سه شنبه 00/2/7 | 4:31 عصر | نویسنده : اسحق رنجبری | نظرات ()

چرا گاهی امربه معروف و نهی از منکر به دعوا و ضرب و شتم منجر می‌شود؟

 

تسنیم/ هرچند که اجرای سبک زندگی اسلامی موجب نجات انسان‌هاست، اما گاهی افراد اجازه و فرصت امر به معروف و نهی از منکر را به دیگران نمی‌دهند. به این معنی که آن‌قدر تصور درست بودن منش و روش و اعتقادهای خودشان را دارند که وقتی فرد مؤمن و آشنا با احکام و اصول دینی قصد راهنمایی او را دارد، فوراً جبهه گرفته و به هیچ وجه راضی نمی‌شوند از عقیده و روش خلاف و گناه خود دست بردارند.

دین اسلام برای هر یک از اعمال و رفتار ما دستورالعمل‌های ویژه‌ای دارد که امر به معروف و نهی از منکر از آن مستثنا نیست. در کتاب مصباح الشریعه نوشته شده پیغمبر اسلام صلی‌الله علیه و آله فرمودند: «امر کن به معروف و نهى کن از منکر و صبر کن به آنچه از ناملایمات به تو مى‏رسد. در انجام این وظیفه مهم تا می‌توانى استقامت داشته باش، به قدری که وقتی با افرادى که حرص شدید به دنیا و زینت‏هاى دنیوى بودند برخورد کردی و دیدی که پیروى سخت از هوى و هوس کرده و در عین حال مغرور و فریفته آراء و افکار خود باشند، در این صورت این وظیفه از عهده تو ساقط شده و بر تو است که متوجه اصلاح امور و تهذیب نفس خودت باشی و از امر به معروف و دعوت و نصیحت و موعظه خوددارى کنى.»

بر اساس این حدیث شریف، شرایطی برای فرد از لحاظ عقلی و اخلاقی، علاوه بر شرایط فقهی، تعیین شده که اگر دارای آن شرایط بود می‌تواند اقدام به امر به معروف و نهی از منکر کند، اما اگر دارای چنین صفات و خصلت‌هایی نبود باید از این کار پرهیز کند.

طبق این حدیث اولین ویژگی که فرد باید داشته باشد این است که از مرتبه خیال و تصور گذشته باشد و نفسش بر عقلش تسلط نداشته باشد، درواقع رفتارش بر اساس خیال و گمان نباشد. بلکه به درستی بداند حق و صحیح چیست و باطل کدام است.

دوم اینکه اسیر هوس و نفس خودش نباشد، چون در این صورت ممکن است عمل او برای نیتی غیر از خدا باشد.

سوم آنکه برای معرفی کردن معروف و عمل پسندیده قصد شیطانی نداشته باشد و چهارم آنکه برای انجام امر به معروف و نهی از منکر نیت پاک الهی داشته و از خدا کمک بخواهد تا در رفتارش خلوص نیت داشته باشد.

البته مخاطب امر به معروف و نهی از منکر هم باید خصوصیاتی داشته باشد. درواقع طبق آموزه سبک زندگی اسلامی، فردی که مورد امر به معروف و نهی از منکر قرار می‌گیرد هم باید ویژگی‌هایی داشته باشد.

آن طور که پیغمبر اکرم صلی‌الله علیه و آله فرموده‌اند، چنین فردی نباید حرص شدید به زندگی دنیایی داشته باشد و مسیر زندگی‌اش طوری نباشد که حاضر نشود هیچ حرف حقی را بشنود. دوم آنکه مخاطب امر به معروف و نهی از منکر هوا و هوس نفسانی نداشته باشد، یعنی اهل هوسرانی نباشد و سوم اینکه چنین شخصی نباید به خودش و خیالات خودش مغرور باشد که تصور کند همه فکر، اعتقاد، اعمال و رفتارش درست است به طوری که برای حرف دیگران هم حرمت و ارزش قائل شود و نظر دیگران را هم بشنود و تحلیل و بررسی کند.

اگر شخصی دارای چنین ویژگی‌هایی بود می‌توان نسبت به امر به معروف و نهی از منکر او اقدام کرد، اما در صورتی که با فردی مواجه شدیم که هیچ یک از این خصلت‌ها را نداشته و به هیچ وجه حاضر به شنیدن پیام حق نشد، به این معنی است که او زمینه‌ای برای دریافت حق ندارد و لازم نیست در برابر چنین فردی انسان تلاش کند و حقایق را در مقابل او ابراز کند.

 

منابع:

  • مصباح الشریعه
  • اصول کافی
  • وسائل الشیعه





تاریخ : دوشنبه 00/2/6 | 4:41 عصر | نویسنده : اسحق رنجبری | نظرات ()

معنی هریک از علائم شستشو روی لباسها چیست ؟

 

نمناک/ برای افزایش عمر و جلوگیری از آسیب به لباس ها می توانید برای شست و شو، خشک و اتو کردن لباس ها از برچسب های راهنمای لباس ها و علائم بین المللی کمک بگیرید.


تفسیر معنی و مفهوم علائم شستشوی لباس ها
لباس ها در رنگ ، بافت و جنس با هم تفاوت دارند و همین ویژگی ها باعث شده است که نتوان آنها را به یک روش شست و نگهداری کرد .اما امروزه برای تسهیل در فرآیند نگهداری و شست و شو ، برچسب راهنمای شست وشو بر روی لباسهای خریداری شده توسط علائمی نمادین وجود دارد.

 
اما این علائم شستشو اغلب بسیار پیچیده هستند و تنها با یک نگاه نمی توان معنای اصلی آن ها را درک کرد. نماد های شستشوی روی لباس ها بین المللی هستند که با یادگیری معنای آن می توانید عمر لباس را افزایش دهید و از آسیب زود هنگام آن جلوگیری کنید.

معنای هر یک از علائم شستشو روی لباس
نماد خشک شویی

اگر برچسب مراقبت از شست و شو یک دایره کوچک باشد سازنده لباس می گوید باید این لباس خشک شویی شود.
اگر یک حرف کوچک داخل دایره باشد، به خشک شو اشاره می کند که چه ماده شیمیایی استفاده کند.
اگر زیر دایره، سمت راست، یک خط باشد یعنی کار خشکشویی باید با حرارت پایین انجام شود.
اگر زیر دایره، سمت چپ، یک خط باشد یعنی مدت خشک شویی باید کوتاه باشد.
اگر یک ضرب در روی نماد دایره خورده باشد نباید آن لباس را خشک شویی دهید.


نماد اتو زدن

در صورتی که علامت اتو هیچ نقطه و خطی نداشته باشد، لباس را می توانید در هر درجه ای اتو بزنید.

نقطه های بیشتر روی نماد اتو نشان می دهد چه مقدار حرارت می تواند اعمال شود

1 نقطه: لباس های ظریف یعنی ابریشم و پشم

2 نقطه: لباس های معمولی

3 نقطه:کتان ، پنبه، نخی

اگر ضرب در روی نماد اتو وجود داشته باشد نباید آن لباس را اتو بزنید.

اگر هم روی اتو ضربدر خورده باشد و هم دو یا سه خط از پایین آن بیرون زده باشد یعنی برای اتو کردن لباس از بخار استفاده نکرده و خشک اتو بزنید.

نماد خشک کردن با ماشین لباسشویی

همانطور که در بخش خانه داری نمناک توضیح داده ایم اگر روی لباس برچسبی با نشانه دایره در داخل یک مربع باشد،می توانید از خشک کن لباسشویی استفاده کنید.
نقطه های داخل نماد دایره نشان می دهد چه میزان درجه حرارت را می توان اعمال کرد.یک نقطه یعنی حرارت کم، دو نقطه یعنی حرارت کمی بیشتر و سه نقطه هم یعنی حرارت بالا.
اگر یک ضرب بر روی نماد خورده باشد نباید آن لباس را با ماشین خشک کنید.


 

نماد شستشوی لباس های الیاف مصنوعی و نخی

اگر لباس شما برچسبی با نماد وان داشت می توانید لباس را داخل ماشین لباس شویی بشویید.
خطوط زیر وان به روشش آبکشی و آب گیری لباس در ماشین لباسشویی اشاره می کنند.این لباس ها نباید توسط دست چلانده شوند.
ضربدر روی وان یعنی لباس قابل شستشو نیست و احتمالاً باید خشک شویی شود.
اگر هیچ خطی زیر تشت نباشد یعنی کار آبکشی و آبگیری لباس در ماشین لباسشویی را می توان به حالت عادی انجام داد.
یک خط یعنی سرعت چرخش آبگیری لباسشویی باید پایین باشد.
دو خط یعنی لباس به یک برنامه ی شستشوی ملایم نیاز دارد، اما با حالت عادی میتوانید لباسها را آبکشی و آبگیری کنید.
عدد داخل نماد وان نشان دهنده حداکثر درجه حرارتی است که می تواند اعمال شود. عدد داخل وان ، حداکثر دما برای شستشوی لباس را نشان می دهد که از 30 درجه تا 95 درجه متفاوت است.
بسیاری از افراد ادعا می کنند که استفاده از دمای 30 درجه به جای 40 درجه ، کلید صرفه جویی در پول و انرژی است. به همین دلیل شاید تمایل به استفاده از دمای کمتر از برچس راهنما داشته باشید . اما باید توجه داشت که دمای 30 درجه برای پاک کردن لکه های سخت مانند چربی و روغن مناسب نیست.

نماد چلاندن لباس

با پیچاندن لباس توسط دست امکان رسیدن آسیب جدی به لباس وجود دارد . اگر از گرفتن آب اضافی با دست مطمئن نیستید به علائم روی برچسب دقت کنید :

علامت پیچاندن ،یعنی چلاندن لباس ایرادی ندارد. اما اگر بر روی پیچاندن لباس ، ضربدر خورده باشد یعنی نباید لباس را بچلانید.



نماد خشک کردن طبیعی لباس

اگر یک خط افقی در مربع باشد یعنی برای خشک کردن لباس باید آن را صاف پهن کنید تا تغییر شکل ندهد.
آنطور که در ادامه ی این بخش از نکات خانه داری نمناک می خوانید وجود یک خط خمیده داخل مربع یعنی می توانید لباس را در هوای آزاد از یک بند رخت آویزان کنید تا خشک شود.
اگر سه خط عمودی داخل مربع باشد یعنی باید لباس را در محیط داخل، طوری از چوب رختی آویزان کنید که چروک نشود.
نماد شست و شو با دست
اگر برچسب مراقبت دارای یک وان با یک دست است، لباس را می توان شست و یا در یک چرخه شستشوی ملایم 40 درجه سانتی گراد / 104 درجه فارنهایت و یا پایین تر قرار داد.
شست و شوی لباس های ظریف مثل کشمیر و یا ابریشم با دست بهتر است چون از شل شدن و آسیب لباس جلوگیری می کند.
نماد سفیدکننده روی برچسب

قبل از این که بطری سفید کننده را روی شی یا لباسی بریزید، ارزش آن را دارد که به برچسب آن توجه کنید تا ببینید آیا مشکلی ندارد؟

اگر یک مثلث خالی روی پارچه یا شی ایی می بینید، به این معنی است که در صورت نیاز می توانید از یک محلول سرد و رقیق سفید کننده استفاده کنید.. خطوط داخل مثلث به استفاده از سفید کننده غیر کلرین اشاره دارد مانند سفید کننده های معمول که رنگ پارچه را نمی برد. با این حال وقتی مثلث ضرب در خورده باشد، نباید از سفید کننده استفاده کنید.






تاریخ : دوشنبه 00/2/6 | 4:28 عصر | نویسنده : اسحق رنجبری | نظرات ()
.: Weblog Themes By BlackSkin :.