*آداب حضور در شبکه های اجتماعی*

*لطفا دقیق مطالعه بفرمائید*
انتشار آن نیز به سایرِ گروهها توصیه میشود
1 -توجه کنید که امروزه یکی از راه های شناخت شخصیت شما همین شبکه های اجتماعی است.
ادب شما نشانه شخصیت شماست.
2 - هرچیزی را از هرجایی کپی نکنید.
3 - لطفا از شدت آزادی بیانی که در گروههای مجازی وجود دارد ذوقزده نشوید شاید مسیر را گم کرده باشید و به بیراهه بروید و خودتان را در پیشگاه خداوند بدهکار دیگران نکنید.
4 - اول ازهمه اهداف گروهتان را بشناسید.
5 - کسی را بدون شناخت و معرفی قبلی اهداف گروه به هیچ گروهی اضافه نکنید.
6 - حجم خبرهایی را که به اشتراک میگذارید خودآگاهانه و با وسواس کنترل کنید.
7 - پیامهای تبریک و تسلیت مربوط به یک شخص را به جای گروه به پی وی شخص مورد نظر ارسال کنید.
8 - گاهی تماشاگر باشید و واکنش سریع نشان ندهید.
9 - همیشه حواستان باشد که چه پست میکنید.
10 - مطالب متناسب با مخاطب و گروه را پست کنید.
11 - گاهی وقتها می توانید با کم یا زیاد کردن کلمات یا جملات و پیام قبلی را اصلاح و یا تکمیل نمایید.
12- هوشیارانه عمل کنید چون شاید در آینده از اثرات منفی این پیام ها در شرایطی علیه خودتان یا خانواده تان استفاده شود
13 - دقت کنید که اشاعه دهنده فحشا نباشید.
14 - آبروی دیگران چه افراد سیاسی و غیر سیاسی بازیچه شما و ابزاری برای سرگرمی دوستانتان نیست
15 - در به اشتراک گذاشتن فایل ها و عکس ها کمی دوراندیش باشید.
شاید قربانی بعدی شما باشید.
16 - در هر شرایطی که قرار دارید. ترویج دهنده افکاری سازنده و سالم باشید.
17 - اگر شما را در گروهی عضو کردند و شما هیچ کس را نمی شناسید و یا از هدف گروه بی اطلاعید مدتی نظاره گر باشید و درصورت عدم همسویی از آن خارج شوید.
18 - پیامی که قبول ندارید به دیگران ارسال نکنید.
19 - هر چیزی را فورأ به اشتراک نگذارید. ابتدا آن را با دقت بخوانید و کمی در آن تأمل کنید.
20 - در انتقاد از دیگران انصاف را رعایت کنید و برای گلستان کردن دنیای دیگران آخرت و قیامتِ خودتان را ویران نکنید و با توجه به وجود شخصیتها با دیدگاهها و تفکرات مختلف برای حفظ حرمت ها و رعایت ادب اسلامی، از ارسال پست های تنش زا و توهین آمیز سیاسی شدیداً خود داری فرمائید..
21 - در مبارزه با نظرات و عملکرد دیگران از مسیر راستی خارج نشوید.
22 - همیشه وجدان یا خداوند را حاضر و ناظر بر اعمال خود بدانید.
23 - از دین و مذهب استفاده ابزاری نکنید.
24 - خرافه پرستی را ترویج نکنید.
25- در صورت ارسال کلیپ حتما موضوع آن را ارسال کنید که اگر تکراری بود مخاطب شما هم وقت صرف آن نکند هم با دانلود مجدد از ظرفیت شارژ او کاسته نشود.
26- اطلاعات تخصصی خودرا درگروه به اشتراک بگذارید تا دیگران هم استفاده کنند.
27- ترجیحا از عکس خودتان یا تصویری مناسب در پروفایل استفاده کنید.
28- اگر پیامی خوشت نیامد بعنوان یک عضو انتقاد ویاپیشنهادکنید درصورت قبول ادمین ها و مدیرگروه عملی خواهد شد
ولی اگر موافقت نشد برنظر خود پافشاری نکنید.
29- پشت سر هم پست نذارید و کم گوی و گزیده گوی باشید و به دیگران هم فرصت دهید.
30 - الکی به PV افراد نباید وارد شد و باید به حریم خصوصی دیگران احترام گذاشت.
31 - سوالات و جواب ها را جمع بندی شده و مختصر و مفید با تعیین مخاطب ارسال کنید.
32- مراقب پیام هایی که با هدف ترور شخصیت افراد توانمند اطرافتان طراحی شده است و با شایعه پراکنی علیه این افراد قصد تخریب جایگاه اجتماعی این افراد را دارند باشید که با این روش به راحتی با تهمت زدن و تخریب، دیدگاه شما را نسبت به این افراد محترم عوض خواهند کرد
33-بی شک در پشت هر پیام و خبری هدفی وجود دارد اجازه ندهید شما عامل رسیدن افراد سوءاستفاده گر به اهدافشان باشید.
33-حتما سواد رسانه ای خود و اطرافیانتان را افزایش دهید فضای مجازی مستلزم رعایت قوانین فرهنگی و عرف و شرع جامعه می باشد و هرگز فکر نکنید که با ارسال یک پیام هیچ اتفاقی نخواهد افتاد
چه بسیار خانواده هایی که از هم پاشیده شده اند چه بسیار افرادی که آسیب دیده اند اکنون که پس از چند سال استفاده از فضای مجازی بدون احتیاط استفاده کرده ایم تازه متوجه شده ایم که بسیاری از خبرها ، عکس ها حتی فیلم ها و کلیپ ها با واقعیت بسیار متفاوتند آری چه ناشیانه این تیغ تیز و برهنه را در دست خود و کودکانمان گرفته بودیم و شاید تا کنون چه آسیب ها و جراحت هایی که با عدم آگاهی به خود و اطرافمان بزنیم
خداوند به همه ی شما خیر دنیاو آخرت عنایت
فرماید....
کمک گرفتن از آینه، تعریف کردن از همصحبت وقتشناس بودن و ... از کاربردیترین توصیهها برای شکستن لاک خجالتی بودن است
خجالت کشیدن یا همان کمرویی الزاما معادل درونگرایی یا دوست نداشتن خودتان نیست. کمرویی به این مفهوم است که شما از قرار گرفتن در کانون توجهات خجالت میکشید. افراد زیادی در دنیا از کمرویی رنج میبرند و در تلاشاند تا روشهایی برای درمان کمرویی خود پیدا کنند. برای موفقیت در این راه، باید شرایطی را که باعث خجالت و کمروییتان میشود بشناسید، دیدگاه و ذهنیتتان را درباره این شرایط تغییر دهید، سپس روی مکالمات راحت و دشوار تمرین کنید تا رفتهرفته مشکلتان را حل کنید. شکستن لاک کمرویی در یک شب امکانپذیر نیست. در ادامه توصیههایی در همین باره برای شما خواهیم داشت.
وقتشناس باشید
وقتی به یک محفل رودربایستیدار مثلا به یک مهمانی رسمی دعوت میشوید، وقتتان را طوری تنظیم کنید که زود برسید. این نکته در عین سادگی، بسیار مهم است. حداقل فایدهاش این است که با سنگینی فضای جلسه، زودتر آشنا میشوید و کمکم ترستان از آن جمع میریزد. امتحان کنید! وقتی یک جمع خلوت در حضور شما آرام آرام شلوغ میشود، حس خجالتتان خیلی کمتر است نسبت به وقتی که ناگهان به یک مجلس شلوغ وارد میشوید. معمولا آن هایی که زودتر به چنین محافلی میرسند، راحتتر با تازهواردها ارتباط برقرار میکنند.
از آینه کمک بگیرید
دلتان میخواهد وقتی به یک جمع وارد میشوید، چگونه رفتار کنید؟ خوشبرخورد؟ مطمئن؟ با لبخند باز؟ صمیمانه؟ و...؟ خب، همه اینها را میتوانید در خلوت خودتان و در مقابل آینه تمرین کنید. همه ما آدمها کمی تا قسمتی بازیگریم. نقشآفرینی جلوی دوربین شاید کار آسانی نباشد ولی نقشآفرینی در خلوت و در مقابل آینه مطمئنا کار آسانی است. تمرینهای مکرر این چنینی، ناخودآگاهتان را به همان سمتی میبرد که بیشتر تمرینش میکنید و کمکم شما هم همانی خواهید شد که دلتان میخواهد.
به دیگران کمک کنید
خودروی یک نفر وسط خیابان خراب شده و روشن نمیشود و حالا راننده منتظر است کسی بیاید کمکش کند و خودرو را هل بدهد... همسایهتان دارد از بازار برمیگردد و دستش حسابی پر است، زنبیل دارد از دستش میافتد... پیرمرد مغازهدار، زورش نمیرسد به تنهایی، کرکره مغازه را بالا بدهد... خب، چرا معطلید؟ مگر نمیخواستید تمرینهای ضد خجالت را شروع کنید؟ چه بهتر از این؟ با این تیر، خیلی بیشتر از یکی دو نشان را خواهید زد. مطمئن باشید. خرجش فقط دو کلمه است: کمک نمیخواهید؟ البته لبخند و ارتباط چشمی را هم هنگام ادای این دو کلمه فراموش نکنید.
از همصحبت خودتان تعریف کنید
این که دیگر کاری ندارد. هم آسان است، هم موثر. اغلب آدمها وقتی از آن ها تعریف میکنید، ذوق میکنند و بیشترشان آنقدر ذوق میکنند که به هیچ قیمتی حاضر نمیشوند همصحبتی با شما را از دست بدهند. هنگام تعریف و تمجید از این و آن، به هیچ وجه لازم نیست دروغ بگویید. اگر کمی دقت کنید، مطمئنا در هر آدمی بالاخره یک چیزی پیدا میکنید که قابل تعریف باشد. البته تعریفهایتان هم نباید خیلی بیربط باشد. مثلا وقتی کسی دارد درباره یک موضوع فلسفی با شما صحبت میکند، خیلی بیربط است اگر بگویید: «پیراهنتان چقدر قشنگ است». مثلا بهتر است خودتان را به موضوع مورد بحث، علاقهمند نشان بدهید و از جالب بودن آن موضوع صحبت کنید.
ارتباط چشمی برقرار کنید
ارتباط چشمی در برقراری یک ارتباط موثر، خیلی مهم است. حتما به چشم طرف مقابلتان نگاه کنید، چه وقتی که دارید صحبت میکنید، چه وقتی که دارند با شما صحبت میکنند. این ارتباط چشمی را ترجیحا با یک لبخند ملایم و حالت دوستانه همراه کنید. اگر به هر دلیلی از برقراری یک ارتباط چشمی مناسب ناتوانید، سعی کنید به پیشانی طرف مقابلتان نگاه کنید.
هیچوقت هیچفردی را تحقیر نکنید
همه ما آدمها به آرامش و کمک دیگران احتیاج داریم، نه به دشمنی و آزار و اذیتشان. مطمئنا وقتی شما کسی را تحقیر یا مسخره کنید، او هم به دنبال بهانهای خواهد بود تا این لطف شما را جبران کند! انرژی منفی برای این و آن نفرستید تا انرژی منفی برایتان نفرستند. موقع انتقاد کردن از این و آن هم، یادتان باشد که نباید از هیچفردی در حضور جمع با تندی و خشونت انتقاد کنید.
اهل مطالعه و بهروز باشید
مطلع و گوش به زنگ، کتاب بخوانید، روزنامه، مجله، اینترنت و ... اخبار روز دنیا را پیگیری کنید، اخبار هنری، فرهنگی، علمی، سیاسی و ... . داشتن این اطلاعات به شما کمک میکند که همیشه حرفهای شنیدنی در آستین داشته باشید. سوالهای حاضر و آماده هم غنیمت اند. از این قبیل سوالها همیشه همراه داشته باشید. طرح یک سوال صمیمانه و مودبانه معمولا نقطه شروع مناسبی برای ورود به بحث دیگران است و هر قدمی هم در چنین همکلامیهایی بردارید، مطمئنا قدم بعدی آسانتر میشود.
با هنرآموزی، اعتمادبهنفستان را افزایش دهید
اگر خجالتی باشید، احتمالا تنهایی را به فعالیتهای جمعی ترجیح میدهید. خب، میتوانید از این فرصت استفاده کنید و چیزی یاد بگیرید. آدمهایی که تنهایی را دوست دارند، معمولا روحیهشان با هنرآموزی جور است. روی یک هنر متمرکز شوید و آن را خوب یاد بگیرید. موسیقی، نقاشی، خطاطی و هنرهای دیگر، اعتمادبهنفستان را به وضوح افزایش خواهد داد و بعد از آن هم کمرویی از بین ویژگیهای شخصیتیتان رخت خواهد بست.
نویسنده : فهیمه میرزایی
شهر حدیث/ امام صادق علیه السلام :
خداوند عز و جل فرموده است : مردم خانواده من هستند ، پس محبوبترین آنان نزد من کسانى هستند که با مردم مهربانتر و در راه برآوردن نیازهاى آنان کوشاتر باشند .
الکافی : 2 / 199 / 10 منتخب میزان الحکمة : 168
یکی بود/چند نفری که در جستجوی آرامش و رضایت درون بودند، نزد یک استاد رفتند و از او پرسیدند: «استاد شما همیشه یک لبخند روی لبتان است و به نظر ما خیلی آرام و خشنود به نظر میرسید. لطفاً به ما بگویید که راز خشنودی شما چیست؟»
استاد گفت: «بسیار ساده! من زمانی که دراز میکشم، دراز میکشم. زمانی که راه میروم، راه میروم. زمانی که غذا میخورم، غذا میخورم.»
این چند نفر عصبانی شدند و فکر کردند که استاد آنها را جدی نگرفته است. به او گفتند: «تمام این کارها را ما هم انجام میدهیم, پس چرا خشنود نیستیم و آرامش نداریم؟»
استاد به آنها گفت: «زیرا زمانی که شما دراز میکشید به این فکر میکنید که باید بلند شوید، زمانی که بلند شدید به این فکر میکنید که باید کجا بروید، زمانی که دارید میروید به این فکر میکنید که چه غذایی بخورید. فکر شما همیشه در جای دیگر است و نه در آنجایی که شما هستید! زمان حال، تقاطع گذشته و آینده است و شما در این تقاطع نیستید بلکه در گذشته و یا آینده هستید. به این علت است که از لحظههایتان، لذت واقعی نمیبرید زیرا همیشه در جای دیگر سیر میکنید و حس میکنید زندگی نکردهاید و یا نمیکنید.»
حجتالاسلام سیداحسان دهسار کارشناس پاسخ به مسائل دینی حوزه علمیه قم؛ یکی از اهداف مهم در زندگی را دستیابی به آرامش معرفی کرد و گفت: ازدواج پیمان و تعهد مقدسی است که میتواند پلی برای رسیدن ما به آرامش باشد.دین مبین اسلام که تمام چارچوبهای فردی و اجتماعیمان را دربرمیگیرد، هدف اصلی ازدواج را دستیابی به همین امر دانسته است، چنانکه خداوند در قرآن میفرماید: «وَ مِنْ آیَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَکُمْ مِنْ أَنْفُسِکُمْ أَزْوَاجًا لِتَسْکُنُوا إِلَیْهَا وَ جَعَلَ بَیْنَکُمْ مَوَدَّةً وَ رَحْمَةً؛ و از نشانههای او این است که همسرانی از جنس خودتان برای شما آفرید تا در کنار آنان آرامش یابید و در میانتان مودّت و رحمت قرار داد.» بنابراین ازدواج صحیح و عاقلانه ثمراتی مانند آرامش، محبت و مودت دربرخواهد داشت.
ازدواج، پیوند و تعهدی دو سویه
وی ازدواج را تعهدی دو طرفه معرفی کرد و افزود: برای هر کدام از زوجین وظایفی تعیین شده که در صورت پایبندی به آنها میتوانند دو بال همدیگر برای رسیدن به مقصد باشند. بهترین نمونه آن، ازدواج امیرالمؤمنین علیهالسلام با حضرت زهرا سلام الله علیها است، چنان که آن امام بزرگوار در مورد زندگیاش با حضرت زهرا سلام الله علیها میفرماید:«نِعْمَ الْعَوْنُ عَلی طاعَةِ اللّهِ؛ در اطاعت کردن از خدا خوب یار و یاوری است.» متأسفانه امروزه شاهد اختلافات و تنشهایی بین زوجین هستیم که گاهی منجر به طلاق میشود؛ در ادامه به سه عامل اختلافات خانوادگی از منظر حضرت زهرا سلام الله علیها اشاره خواهیم داشت.
این کارشناس مذهبی گفت: حضرت زهرا سلام الله علیها که مظهر پاکی و تقدس است، در وصایای خویش به امیرالمؤمنین علیهالسلام اینچنین فرمود «مَا عَهِدْتَنِی کَاذِبَةً وَ لَا خَائِنَةً وَ لَا خَالَفْتُکَ مُنْذُ عَاشَرْتَنِی فَقَالَ علیه السلام مَعَاذَ اللَّهِ أَنْتِ أَعْلَمُ بِاللَّهِ وَ أَبَرُّ وَ أَتْقَى وَ أَکْرَمُ وَ أَشَدُّ خَوْفاً مِنَ اللَّهِ أَنْ أُوَبِّخَکِ غَداً بِمُخَالَفَتی؛ آیا در این مدتى که تو با من معاشرت داشتى، دروغ و خیانت و مخالفتى از من دیدى؟ حضرت امیر علیه السّلام فرمود: ابدا؛ به خداوند پناه مىبرم. تو به وجود خداوند داناترى و نیکوکارتر و پرهیزکارتر و گرامىتر و از خدا خائفتر از آنى که من تو را به علّت مخالفت کردن سرزنش کنم.» با توجه به این حدیثِ ارزشمند میتوان اینگونه گفت که سه عامل دروغ، خیانت و مخالفت سبب تنش و اختلاف بین زوجین خواهد شد. زوجین با رعایت این سه صفت میتوان طعم زندگی خوب و آرام بخش را تجربه کنند.
عملی زشت که زمینهساز اعمال زشت دیگر است
دهسار دروغ را آفت زندگی مشترک دانست و گفت: دروغ، عمل ناپسندی است که هم خود گناه بزرگی است و هم زمینه گناهان دیگر را فراهم میکند. امام حسن عسکری علیه السلام دروغ را کلید تمامی پلیدیها دانسته و فرموده است «جُعِلَتِ اَلْخَبَائِثُ کُلُّهَا فِی بَیْتٍ وَ جُعِلَ مِفْتَاحُهَا اَلْکَذِبَ؛ همه پلیدىها را در خانهاى نهادند و کلید آن، دروغ است.» با نگاهی به علت طلاقها و یا با دقت در زندگی زوجینی که در معرض جدایی هستند، متوجه خواهیم شد که علت اصلیاش آن است که آنها خیلی راحت به یکدیگر دروغ میگفتند یا به دروغ خودشان را خوب جلوه دادند و بعد فهمیدند که اینگونه نبوده و مواردی از این قبیل باعث تنش و اختلافشان شده است. پس باید مراقب این صفت زشت و ناپسند باشیم و همواره در زندگی خود صداقت داشته باشیم.
خیانت، عامل سستی بنیان خانواده
وی خیانت را عاملی دیگر در چالش زوجین معرفی کرد و گفت: خیانت، از جمله اعمالی است که نه تنها در بحث ازدواج بلکه در تمامی حیطههای زندگی فردی و اجتماعی انسان عملی مذموم و ناپسند است. امیرالمؤمنین علیهالسلام این صفت را زشتترین اعمال دانسته است و فرموده است «أقْبَحُ الأخلاقِ الخِیانةُ؛ زشتترین اخلاق، خیانت کردن است.» امروزه در جوامع گوناگون شاهد خیانتها به انواع مختلف از جمله عدم رازداری زوجین نسبت به یکدیگر، عدم رعایت حریم خودشان و خیانت زناشویی هستیم که بنیان خانوادهها را سست و سبب بیاعتمادی، بیآبرویی، خرد کردن شخصیت طرف مقابل و ... خواهد شد. با حفظ حریم و مرزبندی نگذاریم این عمل زشت زندگیمان را به ورطه نابودی بکشاند.
پایبندی به حقوق یکدیگر؛ ضامن خوشبختی
وی افزود: زوجین حقوقی بر عهده یکدیگر دارند که هر کدام باید به آن پایبند باشند تا طعم خوش زندگی را بچشند. اطاعتپذیری و خوب شوهرداری، از ارزش بالایی برخوردار است، بهگونهای که پیامبراکرم صلی الله علیه و آله آن را به منزله جهاد دانسته و فرموده است «جِهادُ المَرأَةِ حُسنُ التَّبَعُّلِ؛ جهاد زن خوب شوهردارى کردن است.» باید دانست که عدم لجبازی و عدم مخالفت با خواستههای معقول و به حق از سوی زوجین، نه تنها سبب کسر منزلت هر یک از آن نیست، بلکه سبب استحکام بنیان زندگیشان خواهد بود. ازدواج رابطه طرفینی و تعاملی دو سویه است که هر یک از زوجین باید به وظایف و مسئولیتهای خود عمل کند تا لذت آرامش و خوشبختی را در کنار یکدیگر احساس کنند.
منبع:تسنیم
عضویت در شبکههای اجتماعی این روزها به یکی از ابزارهای زندگی مدرن تبدیل شده و زندگی در دهکده جهانی با شکل گیری شبکههای اجتماعی به وقوع پیوسته است.
به کار بردن واژه اعتیاد به شبکههای اجتماعی برای بسیاری از جوانان و گاه زنان و مردان متأهل چندان عجیب نیست. نفوذ این شبکههای اجتماعی در میان خانوادههای ایرانی باعث شده تا گروهی که برنامه ریزی خاصی برای حضور در این فضا ندارند، بیشترین لطمه را ببینند و خانوادههای بسیاری به سمت جدایی یا به تعبیر امروزیتر طلاق عاطفی بروند.
ترویج هنجارها، ارزشها و سبک زندگی اسلامی ایرانی و ممانعت از رخنهها و آسیبهای فرهنگی و اجتماعی در این عرصه و مقابله مؤثر با تهاجم همهجانبه فرهنگی و نیز ارتقای فرهنگ کاربری و سواد فضای مجازی جامعه، از مواردی است که مورد تاکید مقام معظم رهبری قرار داشته و ایشان این موضوع را به عنوان یکی از 10 محور مهم وظایف و مأموریتهای شورای عالی فضای مجازی، به این شورا ابلاغ کردند.
با توجه به اهمیت این مطالبه رهبری، با دکتر فرشته روح افزا، عضو شورای فرهنگی و اجتماعی زنان به بررسی این موضوع پرداخته و برخی آسیبهای شبکههای اجتماعی بر پیکره خانوادههای ایرانی را تشریح کردیم.
شکلگیری دوستیهای نامتعارف در شبکههای اجتماعی
روح افزا در خصوص تأثیر شبکههای اجتماعی بر روابط خانوادگی اظهار داشت: هماکنون روند استفاده از شبکههای اجتماعی به گونهای در میان برخی از افراد شدت گرفته است که ساعات طولانی از زمان خود را در طول شبانه روز در این شبکهها میگذرانند.
وی افزود: گذران بیش از اندازه وقت در شبکههای اجتماعی باعث شده است تا در برخی موارد دوستیهای نامتعارفی شکل بگیرد و همین موضوع ضربه هنگفتی بر پیکره خانوادهها میزند.
دوستهای مجازی زنان و مردان متأهل
عضو شورای فرهنگی و اجتماعی زنان گفت: حضور بیش از اندازه زنان و مردان متأهل در شبکههای اجتماعی باعث شده است تا افراد در این شبکهها برای خود دوست یا معشوقهای داشته باشند اما با فرد دیگری زندگی کنند.
روح افزا ادامه داد: در شبکههای اجتماعی زن و مرد با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند و گاه وابستگی عاطفی شدیدی پیش میآید که این موضوع موجب میشود نسبت به خانواده خود دلسرد شوند. در حقیقت زن خانهداری که باید از حریم خانواده پاسداری کند در شبکههای اجتماعی با مردان غریبه همصحبت شده و گاه دلبستگیهایی نیز بین آنها شکل میگیرد.
ضربه طلاق عاطفی بر پیکره خانواده ایرانی
وی با تاکید بر اینکه افراد باید به صورت کنترل شده در شبکههای اجتماعی حضور یابند، گفت: شبکههای اجتمای آسیبهای جدی به خانوادهها میزند و حضور بیش از اندازه اعضای خانواده در شبکههای اجتماعی طلاق عاطفی را در میان خانواده ایرانی گسترش داده است.
عضو شورای فرهنگی و اجتماعی زنان تصریح کرد: در شبکههای اجتماعی ارتباطات بین زن و مرد شکل میگیرد و پس از مدتی این ارتباطات صمیمی شده و گاه به دیدارهای حضوری نیز میانجامد. در چنین شرایطی خیانت و پنهان کاری میان زن و مرد شکل میگیرد.
روح افزا با اشاره به اینکه در شبکههای اجتماعی بحث اغفال دختران نیز به شدت احساس میشود، افزود: در این شبکهها امکان سوءاستفادههای جنسی از دختران و افتادن آنها در دام مردان یا پسران هوسباز بسیار است.
وی با اشاره به نتایج یک تحقیق گفت: در تحقیقی که با موضوع تاثیر شبکههای اجتماعی بر روابط زن و مرد صورت گرفت، تهدیدات این شبکهها به صورت کاهش همکاری زوجین، تأثیر بر روابط جنسی و تحریک پذیری نسبت به هم و ارتباط با خویشاوندان همسر اعلام شد که بیشترین آسیبها در حوزه روابط جنسی زوجین با یکدیگر است.
همصحبتی با دوستان مجازی
عضو شورای فرهنگی و اجتماعی زنان با اشاره به اینکه دلسردی مرد و زن از یکدیگر یکی از آسیبهای جدی شبکههای اجتماعی است، افزود: در این فضا که عشقهای مجازی میان زن و مرد غریبه شکل میگیرد، مشاهده میشود که افراد به دوست مجازی خود وابستگی عاطفی شدیدی پیدا کردهاند و بیشترین زمان خود در طول شبانه روز را با چت کردن با او طی میکنند. در حالی که از همسر خود دور میشوند و حتی زن و مرد، شبها به جای اینکه در کنار یکدیگر به گفت وگو بپردازند هر کدام در گوشهای موبایل به دست در فضای مجازی وقت میگذرانند و با دوستان مجازی خود همصحبت هستند.
روح افزا ادامه داد: برخی افراد بر این باورند که این فضا مزایای بسیاری نیز دارد اما استفاده از آن باید بر اساس برنامه و با حساب و کتاب باشد چرا که حضور بیش از حد در فضای مجازی باعث شده تا زمانی را که افراد میتوانند در کنار همسر خود ساعات خوبی داشته و دوست داشتنیهای واقعی را درک کنند، در فضای مجازی طی کنند. افراد باید برای روابط زناشویی خود حرمت و چارچوب تعریف کنند وارتباطات بی قید و بندی که به مرور زمان حرمت زندگی افراد را به خطر میاندازد، محدود کنند.
وی با اشاره به اینکه برخی افراد معتقدند که شبکههای اجتماعی جزو لاینفکی از زندگیهای امروزی هستند، ادامه داد: در چنین شرایطی افراد در شبکههای اجتماعی عضو میشوند اما حضور آنها در این شبکهها بر اساس برنامه ریزی است. در حقیقت مشکل اصلی عضویت در این شبکهها نیست بلکه مشکل اصلی عدم استفاده درست از این شبکهها و حضور بیش از اندازه است که افراد باید این موضوع را مدیریت کنند.
شخصیت ما توسط تجربیات و ژنتیک ما شکل میگیرد. روانشناسان میگویند تجربیات اولیهی ما مغز ما را به گونهای برنامهریزی میکنند که تصمیم بگیریم چگونه مردم و دنیای اطراف خود را ببینیم. اولین حیوانی که در تصویر میبینید کدام است؟
1- عقاب: عقاب موجودی سلطنتی در حال پرواز به بالا است. او بسیار تیز و در عین حال ظریف است. اگر ابتدا عقاب را مشاهده کردید، در رویکرد خود بسیار متمرکز و دقیق هستید و هیچ چیز را به حال خود واگذار نمیکنید. شما اعتماد به نفس زیادی دارید و برای مسائل کوچک زمان کافی ندارید. علاوه بر آن فردی شجاع هستید و از تجربهی ناشناختهها نمیهراسید.
2- پروانه: پروانه بیانگر دوگانگی زندگی است. نرمترین و لطیفترین موجودی که به دلیل زیباییش شناخته شده است و همچنین موجودی است که زمانی را در تاریکترین حالت در پیلهاش گذرانده است. اگر ابتدا پروانه نظر شما را جلب کرد، شما درست مانند خودش در بیرون جذاب هستید، اما در درون روحیهای سرکش و تسخیرناپذیر دارید.
3- سگ: سگها بهترین دوست بشریت هستند. آنها به شدت وفادار، مهربان و لایق نوازش اند. اگر در ابتدا سگ نظر شما را جلب کرد، روحی خردمند دارید که میدانید چه چیرهایی در زندگی واقعا مهم هستند. شما با تمام وجود نسبت به مردم و اهدافتان متعهد هستید و به محض تصمیمگیری هیچ چیز نمیتواند ارادهتان را بشکند. همچنین میدانید چگونه خود را آرام و سرگرم کنید.
4- ملخ: دقت و صبر این حیوان، قدرتهای او هستند، زیرا میتواند ساعتها صبر کند و درست در زمان مناسب حمله کند بنابراین کاری بیهوده انجام نمیدهد. اگر ابتدا این موجود سبزرنگ کوچک نظرتان را جلب کرد، شما اراده و دقت ملخ را دارا هستید. ممکن است به دلیل مشخصات کمتان دست کم گرفته شوید، اما وقتی زمانش برسد، به عنوان برنده ظاهر میشوید.
5- خرچنگ: خرچنگها موجوداتی فریبنده با شخصیتی پیچیده هستند. آنها میتوانند با الگوها و رنگهای عجیب و غریبی که پوستهشان را میپوشاند، خود را استتار کنند. اگر ابتدا این حیوان را دیدید، شما به باهوشی خرچنگ هستید. پوستهی محکمی دارید، زیرا زندگی درسهای سختی به شما داده، اما روحی لطیف دارید که همیشه به دنبال عشق و خوبی است.
6- گرگ: گرگ به دلیل خردی که دارد، راهنمای روح در نظر گرفته میشود. او توانایی حفاظت از دیگران را دارد. اگر ابتدا این حیوان به چشمتان خورد، شما اغلب در لبهی زندگی قدم میزنید و به دنبال ماجراجویی و معما هستید. علاوه بر آن به دنبال عرف و قوانین نیستید، اما اگر قرار باشد از شخصی که دوستش دارید مراقبت کنید، هیچکس به اندازهی شما حساس و حریص نخواهد بود.
7- اسب: اسب برای آزادی به دنیا آمده است و به آن بیشتر از هرچیزی اهمیت میدهد. این حیوان بسیار با وقار است. اگر شما در ابتدا آن را مشاهده کردید، روحی سرکش دارید که تسلط بر آن سخت است. با اینحال شما نیز مانند اسب بیش از هرچیز مایل به کمک و حمایت از مردم هستید. همچنین با دوستان صمیمیتان خوشحالید و اوقات خوشی را سپری میکنید. اگر مجبور شوید که بین آزادی و عشق یکی را انتخاب کنید، قلب شما عزیزانتان را مقدم بر نیازتان میداند و آنها را انتخاب میکنید.
8- خروس: خروس حیوانی رنگی، همراه با خطوط تزیینی و پر سرعت است. او از ذهن تیزش برای عبور سریع از نواحی ناهموار زمین استفاده میکند و هنگامی که عبور سخت میشود، از روی آنها به حالت پرواز میپرد. اگر ابتدا خروس را مشاهده کردید، فردی شوخطبع، باهوش و متخصص هستید. ممکن است مردم فریب آرامی شما را بخورند، اما اگر به اشتباه شما را اذیت کنند آنگاه از عکس العملتان سورپرایز خواهند شد. شما بدون هیچ ترسی میجنگید و هنگامی که اتفاقی ناعادلانه برایتان رخ دهد از اینکه هیاهو و سروصدا به پا کنید، واهمهای ندارید. علاوه برآن نظرات خود را همیشه و بدون ترس بیان میکنید.
9- کبوتر: این حیوان پیامآورِ آرامش، پاکی، زیبایی و مهربانی است، اما دربارهی نیروی شگفتانگیز او که کیلومترها در آسمان پرواز میکند کم گفته شده است. اگر ابتدا کبوتر را دیدید، در ظاهر فردی آرام و موقر هستید، اما نیرویی دارید که از سختترین زمانها و شرایط عبور میکنید. همچنین شما فردی باهوش هستید انرژیتان را برای ساخت خانواده و جامعهی خوب صرف میکنید. از جنگ و ستیز میپرهیزید و اجازه نمیدهید مسائل کوچک ناراحتتان کند.
منبع:رکنا
تربیت فرزندان موفق از مهمترین دغدغههای والدین است. کدام پدر و مادری هست که دلش نخواهد فرزندش آیندهای سرشار از موفقیت و خوشبختی داشته باشد؟ موفقیت فرزندان با اصول تربیتی والدین رابطهای مستقیم دارد. همه افراد دوست دارند فرزندانشان فوقالعاده باشند و هر شخص بسته به شخصیت و اصول خود، راه و روشی را برای تربیت صحیح فرزندانش انتخاب میکند. والدین بر اساس تجربه و دانش قبلی خود تصمیم میگیرند که چگونه و از چه راهی برای تربیت فرزند خود اقدام کنند و از او فرد موفق و کاملی بسازند. برخی از مهارتها هستند که آموزش آنها به کودکان ضروری است و پایهای برای موفقیت در آینده محسوب میشوند. در این مقاله میخواهیم راجع به تربیت فرزندان موفق صحبت کنیم. ضمن اینکه شما هم اگر در این مسأله نیاز به مشاوری متخصص دارید میتوانید از مشاوره خانواده و کودک کمک بگیرید.
تربیت فرزندان موفق | والدین موفق چه میکنند؟
تربیت فرزندان موفق همانند سرمایه گذاری برای آینده است. ممکن است والدین سوالات و ابهامات زیادی در این زمینه داشته باشند مانند اینکه از چه سنی کودک را تربیت کنیم؟ تربیت فرزندان موفق باعث میشود که والدین در آینده ارتباط بسیار خوبی با فرزندانشان داشته باشند و همچنین فرزندانی متعهد و سالم به جامعه تحویل دهند. این والدین ارتباط قوی و عمیقی با فرزندانشان دارند و سعی میکنند نیازهای آنان را به خوبی بشناسند. از فرزندان خود به طور کامل حمایت میکنند ولی در صورت نیاز از تنبیه کردن نیز کوتاهی نمیکنند. انجام برخی کارها در موفق بودن فرزندان بسیار موثر است. در ادامه به بررسی این راهها میپردازیم. والدین موفق میتوانند فرزندانی موفق تربیت کنند. اگر بخواهیم چند ویژگی والدین موفق را بصورت خلاصه ذکر کنیم باید به این موارد اشاره کنیم.
- به مهرورزی به فرزندان و ارتباط حسی و فیزیکی اهمیت میدهند
- در قوانین و مقررات تربیتی خانواده ثبات دارند
- خودشان درست رفتار میکنند و فقط حرف نمیزنند
- موفق بودن را تمرین میکنند و به فرزندان نشان میدهند
- سلامتی و نشاط فرزندان برایشان مهم است
راه های تربیت فرزندان موفق
والدین موفق والدینی هستند که به یادگیری مهارتهای فرزندپروری و سبک های فرزندپروری اهمیت میدهند. توجه دارید که تربیت فرزند کاری تخصصی است؛ به همین دلیل بهتر است در مسائل چالشبرانگیز خانواده، مشاوری متخصص در کنار خود داشته باشید. در اینجا به اصول تربیتی میپردازیم که میتواند به عنوان پایه و اساس موفقیت کودکان شما در آینده محسوب شوند.
یکی از مهمترین اصول تربیتی، اهمیت دادن به نقش فرزندان و جایگاه آنها در خانواده است. کودکان در ابتدا توانایی این را ندارند که جایگاه خود را در خانواده اثبات کنند و این مهم باید توسط پدر و مادر تقویت شود. والدین باید به نظر و عقیده فرزندان احترام بگذارند و آنها را در تصمیمهای کوچک مربوط به خود و خانواده سهیم کنند. کودکان باید باور داشته باشند که در خانواده اهمیت دارند.
تربیت فرزندان | افزایش تمرکز
کودکان دوست دارند که به انجام فعالیتهای مورد علاقهشان بپردازند. والدین میتوانند با توجه به علاقهمندیهای کودکان، تمرکز کردن را در آنها تقویت کنند. مثلا اگر فرزندتان به نوشتن یا نقاشی علاقهمند است میتوانید وسایل مورد نیاز مثل تخته وایت برد یا بوم نقاشی برای او تهیه کنید تا با علاقه و تمرکز بیشتر به انجام این فعالیتها بپردازد. این کارها به افزایش تمرکز در کودکان کمک بسیاری میکند.
تربیت فرزندان موفق | اعتماد به نفس و خوداتکایی
روانشناس کودک میتواند روشهای موثری برای تقویت اعتماد به نفس فرزندان در اختیار شما قرار دهد. در صورتی که فرزندان یاد بگیرند که خودشان کارهایشان را انجام دهند و تا حد لازم مستقل باشند، به اعتماد به نفس و خوداتکایی میرسند و راحتتر وارد اجتماع میشوند. همچنین در تعامل با محیط و کارهای خود به موفقیت بیشتری میرسند. این کودکان میتوانند روی پای خودشان بایستند و وابستگی کمتری به والدینشان داشته باشند. مثلا اجازه دهید که کودکان لباسهایشان را به تنهایی بپوشند و بندِ کفشهایشان را خودشان ببندند. در صورتی که کاری را اشتباه انجام میدهند آنها را سرزنش و تحقیر نکنید و اجازه دهید به مرور یاد بگیرند تا اعتماد به نفس بیشتری به دست آورند. توجه به این نکات حساس تربیتی باعث سلامت کودک و رشد و پیشرفت بهتر او نیز میشود.
ارتباط با دیگران و عضو تیم بودن
کودکان باید بیاموزند که عضو تیمهای مشخص باشند و رفتار در گروه را تمرین کنند. کودکان خیلی زود وارد اجتماع میشوند اما این که در برخورد با دیگران و رفتارهای گروهی چگونه عمل کنند، به آموزش و تربیت والدین شان بستگی دارد. فرزندانتان را تشویق کنید تا وارد تیم شوند و در مورد وظایف و مسئولیتهایشان به آنها هشدار دهید. توجه داشته باشید که آموزشهای فرزندتان در مقابل دوستانش نباشد و هرگز او را با دوستانش مقایسه نکنید. اگر فرزند شما بیش از حد درونگراست و از جمع میگریزد حتماً این مساله را با روانشناس خانواده درمیان بگذارید.
تربیت فرزندان | آموزش زبان دوم
لازم است تا کودکان علاوه بر زبان مادری به یک زبان دیگر نیز مسلط باشند. در اکثر جوامع، زبان انگلیسی به عنوان زبان دوم انتخاب میشود ولی این انتخاب میتواند بسته به اهداف و شرایط شما متفاوت باشد. با توجه به نقش زبان دوم در جامعه امروزی، یادگیری آن ضرورتی برای رسیدن به موفقیت است.
تربیت فرزندان موفق | آزادی برای انتخاب مسیر
این که مسیر و اهداف فرزندان تحت تاثیر عقاید و اهداف والدین باشد، مانعی برای رسیدن آنها به موففیت در آینده است. در صورتی که شما مسیر و هدف فرزندتان را از قبل مشخص کرده باشید، دید و نگرش او محدود میشود و دیگر فرصتی برای شکوفایی پیدا نمیکند. تا حد امکان به کودک خود اجازه دهید تا متناسب با سنش تجربه کسب کند و با مشورت شما، راه خود را انتخاب کند.
تربیت فرزندان | برخورد با شکست
شکست، بخشی از زندگی و لازمه رسیدن به موفقیت است. کودکان باید یاد بگیرند که همیشه امکان موفقیت وجود ندارد و در صورت شکست خوردن بتوانند با آن کنار بیایند و برای موفقیت بعدی تلاش کنند. در صورتی که فرزندتان دچار شکست های کوچکی شد به او بگویید که مشکلی نیست و میتواند دفعه بعد موفق شود و در هنگام موفقیت بعدی او را تشویق کنید و تا حد ممکن شکستهای قبلیاش را به خاطرش نیاورید.
نقش روانشناس کودک در تربیت فرزندان
روانشناس کودک سعی میکند با استفاده از روشها و رویکردهای مختلف، جنبههای روحی، روانی، رفتاری و شناختی کودکان را به تعالی برساند و مهارتهایی همچون مهارت حل مساله، افزایش تاثیرات مثبت فردی و افزایش ارزشهای انسان دوستانه را در کودکان تقویت کند. همچنین روانشناس کودک مانند پلی بین والدین و کودکان است و با آموزش مهارتهای فرزند پروری، والدین را در جهت تربیت فرزندان موفق یاری میکند.
سوالات متداول
چگونه والدین میتوانند فرزندان موفقی تربیت کنند؟
والدین لازم است تا از فرزندان خود به طور کامل حمایت کنند و در محیط خانه و بیرون شرایطی را فرآهم نمایند که امکان رشد و پیشرفت کودک در همه زمینهها وجود داشته باشد. به طور مثال کودک را در گروههای ورزشی، هنری و... شرکت دهند و یا آموزش زبان دوم کودک را در دستور کار قرار دهند. در خانه نیز با رعایت قوانین و مقررات تربیتی و رفتار درست خود در راستای تربیت فرزندان موفق حرکت کنند.
منبع:حامی هنرزندگی
*مهارت اقتدار:*
*اقتدار* به زبان ساده یعنی من هم برای شما احترام قائلم هم برای خودم؛ یعنی همان رابطه بالغانه.
نه به شما بیاحترامی میکنم و نه اجازه میدهم شما احترام من را حفظ نکنی.
به بیان دیگر همان مهارت نه گفتن یا جرأت ورزی هم میتوان نامید.
*?? نکات مهم درباره مهارت اقتدار:*
?? اقتدار به این معناست که من مسئول صفر تا صد خودم هستم. هرجا که نتوانستم رابطه ای را مدیریت کنم مشکل از من بوده و خودم باید مسئولیت رفتارم را بپذیرم.
من هستم که به دیگران یاد میدهم چگونه با من رفتار کنند؛ اینکه با چه ادبیاتی با من صحبت کنند، چه پیامهایی برای من ارسال کنند و...
??دیگران مجبور نیستند مانند ما باشند.
هرکسی سبک زندگی و انتخاب خود را دارد. قطعا شیوه تربیت و پوشش دیگر خانوادهها با ما متفاوت است.
انسان آنقدر ارزشمند است که نباید کورکورانه شبیه دیگران باشد. هر انسانی روش و انتخاب خود را دارد.
?? کسانی که مهارت اقتدار خوبی دارند نسبت به دیگران مهربان هستند ولی مقتدرانه.
به نوجوان بویژه دختر باید بیاموزیم که محبت همراه با جذبه، شخصیت مقتدری را میسازد.