کرونا در ایران بیشتر از چه طریقی انتقال مییابد؟
بهداشت نیوز/ مسعود مردانی گفت: از طریق دست آلوده، تراوش ویروس کرونا در سطوح پوست صورت زیاد است و به سرعت به نقاط بینی، چشم و دهان می رسد، به عبارت دیگر دست آلوده دارای میلیاردها ویروس است و وقتی ناخودآگاه به صورت خود دست می زنیم ممکن است به چشم، دهان و یا بینی نفوذ یابد.
وی ادامه داد: به همین دلیل به مردم توصیه می کنیم به طور مرتب دستهای خود را ضدعفونی کرده و یا با آب و صابون شستشو دهند، اگر روزی 12 بار این کار را انجام دهند از ابتلا به کرونا در امن خواهند بود.
این فوق تخصص بیماریهای عفونی ادامه داد: افراد حتما هنگام خروج از منزل ماسک بزنند و اگر عطسه کردند، ماسک را داخل سطل زباله بیاندازند و ماسک جدیدی را استفاده کنند زیرا انتقال ویروس کرونا از بیرون از ماسک نیز وجود دارد.
مردانی از روند رو به بهبودی وضعیت کرونا در کشور خبر داد و تصریح کرد: به جز استانهای خوزستان، سیستان و بلوچستان، مازندران، کرمانشاه و هرمزگان وضعیت کرونا در سایر استانها رو به بهبودی است اما از مردم می خواهیم همچون گذشته مسایل بهداشتی را بطور کامل رعایت کنند.
به گفته وی، بر اساس نظرسنجی های انجام شده، 82 درصد مردم در تهران از ویروس کرونا می ترسیدند که در حال حاضر این رقم به 40 درصد ریزش کرده و از هموطنان درخواست داریم نکات بهداشتی را در فضاهای عمومی بطور کامل رعایت کنند تا بتوانیم این ویروس را بطور کامل شکست دهیم.
داستانک /ماجرای عابد مغرور و جوان توبه کار
هشدارجدی به هم روستایی ها:
سرایت بیماری کروناخیلی بالاهست، لذاازتمام هم روستایی های عزیزتقاضاداریم ازرفت وآمدهای غیرضروری مخصوصابه مکان های آلوده خودداری کنند...
ازتجمعات وشب نشینی هایی که منجربه شلوغی شودپرهیزکنند...
نکات بهداشتی راکاملارعایت کنند...
این بیماری باهیچ کس شوخی نداره وهمه درمعرض آلودگی هستند...
ان شالله باتوکل به خداوحفظ فاصله هاونکات بهداشتی شاهدنابودی این بیماری درهمه نقاط باشیم...
باتشکر
آخرین روزهای ماه رمضان برخلاف روزهای آغازین که شادی و بهجت و سرور و طراوتی به انسان میبخشید؛ هاله ای از حزن و اندوه بر دل انسان مینشاند.
بوی هجران این ماه عزیز و دوستداشتنی و سرشار از خیر و نور و برکت به مشام میرسد؛
ماهی با روزهای طلایی و شبهایی نورانیتر از روز؛ ماه سحرهای لطیف عارفانه و عاشقانه، ماه تلاوت قرآن، ماه قیام به صلاة، و قعود به مناجات.
این ماه با همه ی زمینه های ارزشمندی که برای پرواز انسان به آسمان معنا فراهم کرده بود، رو به پایان گذاشته است.
بساط این مهمانی و ضیافت درحال جمع شدن است و دلهره ی اینکه چگونه از این ماه دل بکنم و جدا شوم، از چند روز قبل از عید فطر به سراغ مهمان ضیافتالله میآید.
این ماه علیرغم میل ما به پایان میرسد و تنها یک راه برای گریز از فراق وجود دارد؛
اینکه ما نیز همراه آن برویم و حقایق آن را، از توجّه به خدا، خویشتن را میهمان خدا دیدن و نشستن بر سفره ی ضیافت الله، ارتباط با کلام خدا و راز و نیاز و مناجات با خدا، امتداد بخشیم؛ تا گرچه ماه رمضان در عالم زمان تمام میشود، در عالم حقیقت استمرار پیدا کند و ما همچنان میهمان ضیافت الله بمانیم. این میهمانخانه ی بزرگ الهی را تا پایان عمر ترک نکنیم و همواره اهل شهر الله باشیم.
عوارض اینترنت Wi Fi را بدانید
افرادی که به لپ تاپ، تلفن همراه هوشمند و تبلتها اعتیاد شدیدی دارند در مورد خطرات وایفای هشدارها را جدی بگیرند. بررسی محققان جهانی نشان میدهد که استفاده از اینترنت وایفای سلامت شما را تهدید میکند.
اگر از کاربران مشتاق اینترنت سؤال کنید که یکی از اختراعات مهم بشر چیست، بهطور حتم بین گزینههای مختلف از وای فای هم نام میبرند. اینترنت پر سرعت و بدون سیم به راحتی ما را به دنیای مجازی بزرگی متصل میکند تا با افراد مختلف در ارتباط باشیم و اطلاعات مورد نیازمان را راحتتر و بدون نیاز به کابل و سیم دریافت کنیم. اما در مورد سلامت این اینترنتها حرف و حدیثهایی وجود دارد. شاید برایتان جالب باشد بدانید که تکنولوژی وایفای برای اولین بار در سال 2007 به دنیای مجازی معرفی شد و از آن زمان تا کنون محققان هم بیکار ننشستهاند و تحقیقات مختلفی انجام دادهاند که نتایج این پژوهشها تا حدودی شما را متعجب میکند.
وایفای میتواند اثرات منفی مختلفی را بر سلامت مغز بر جای بگذارد که این موضوع در مورد کودکان بیشتر اهمیت دارد. سردرد، خستگی، اختلالات خواب، مشکلات گوارشی، اختلال در عملکرد مغز و حافظه، استرس و حتی افسردگی را به وای فای و اشعههای آن نسبت میدهند. پس بعضی از خطرات را جدی بگیرید و خودتان را از صبح تا شب به اینترنت بیسیم وای فای وابسته نکنید.
ارتباط وای فای با بیخوابی
تا به حال برایتان پیش آمده که شبها بعد از ساعتها کار کردن با اینترنت گوشی موبایل بیخوابی سراغتان آمده باشد؟ البته این موضوع مشکل تازهای نیست و پژوهشگران از سال 2007 درمورد ارتباط بین وای فای و تاثیر آن بر الگوی خواب تحقیقاتی را انجام دادهاند. نتایج بررسیها نشان میدهد امواج با طول موج پایین که از تلفنهای همراه ساطع میشود، بر خواب شما تاثیرگذار است. در واقع افرادی که در معرض اشعههای الکترومغناطیسی قرار دارند در الگوی خوابشان تغییرات قابل توجهی دیده میشود و نسبت به سایرین دیرتر به خواب میروند.
این پرتوها بر مغز تاثیر میگذارند. بنابراین متخصصان به شما توصیه میکنند هنگام خواب تلفن همراه باامواج وای فای را نزدیک خودتان قرار ندهید یا هنگام خواب مودمتان را خاموش کنید تا هیچ سیگنالی در اطراف شما وجود نداشته باشد و در برنامه خواب تان مشکلی ایجاد نشود. در بسیاری از افراد کمبود خواب احتمال بروز سایر مشکلات جدی و بیماریهای دیگری را به دنبال دارد. افسردگی یا فشار خون بالا هم با نداشتن خواب کافی در ارتباط است.
تاثیر منفی بر رشد کودکان
وقتی کودکان بهطور مداوم در معرض اشعههای وای فای قرار میگیرند در سیستم رشد آنها اختلالاتی ایجاد میشود. یافتههای پژوهشگران استرالیایی این گفته را تایید میکند. در حقیقت این اشعهها سنتز پروتئینها را تحت تاثیر قرار میدهد و بدین ترتیب در فرآیند رشد مشکلاتی بهوجود میآورد. در نتیجه ممکن است کودکان و نوجوان در سنین رشد پیشرفت قابل توجهی نداشته باشند و نسبت به سایر همسن و سالانشان کوتاهتر بمانند. بنابراین به والدین توصیه میشود در مورد استفاده فرزندانشان از اینترنت وای فای محدودیتهایی در نظر بگیرند تا کودکان از صبح تا شب مشغول کار کردن با انواع و اقسام وسایل الکترونیکی مانند موبایل، تبلت و لپتاپ نباشند.
تاثیر در باروری مردان و زنان
شاید به گوشتان رسیده باشد که گرمای ایجاد شده در لپتاپها در طولانی مدت بر قدرت باروری مردان تاثیر میگذارد. در حال حاضر پژوهشگران به مردان هشدار میدهند که در زمینه بروز مشکلات باروری فقط لپتاپها را مقصر ندانند، بلکه شبکههای وای فای و اشعه ساطع شده از آنها هم تحرک اسپرمها را تحت تاثیر قرار داده و سبب شکسته شدن DNA میشود. نتایج بررسیهای انجام شده در انسان و حیوانات آزمایشگاهی نشان میدهد که قرار گرفتن درمعرض اشعههای وای فای روی اسپرم تاثیرات منفی بر جای میگذارد.
نکته دیگر این است که فقط مردان در معرض ناباروی قرار ندارند، بلکه وای فای قدرت باروری خانمها را هم تحت تاثیر قرار میدهد و ممکن است از لانه گزینی سلول تخم جلوگیری کند. در نتیجه جنین شکل نمیگیرد. علاوه بر این یک موسسه پژوهشی سوئدی که در این زمینه تحقیقاتی انجام داده به خانمهای باردار هم توصیه میکند که با اینترنت بیسیم به دستگاههای الکترونیکی مختلف متصل نشوند و خودشان را از محیطهایی که اشعه وای فای وجود دارد دور نگه دارند.
با سرطان ارتباط دارد؟
یکی از سؤالاتی که بعضی از کاربران وای فای را نگران کرده در مورد احتمال سرطانزا بودن وای فای است. در واقع سرطانزا بودن وای فای هنوز به اثبات نرسیده و در این زمینه اتفاق نظر مشخصی درمیان پژوهشگران و محققان جهانی وجود ندارد. با این وجود نتایج بررسیها روی نمونههای آزمایشگاهی نشان میدهد قرار گرفتن در معرض اشعههای الکترومغناطیسی احتمال بروز تومورهای سرطانی را افزایش میدهد. به هر حال هنوز تحقیقات کمی روی نمونههای انسانی صورت گرفته است.
اختلال در عملکرد مغز
تحقیقات پژوهشگران نشان میدهد کودکانی که در معرض اشعههای وای فای قرار دارند نسبت به سایرین تمرکز کمتری داشته و مغزشان عملکرد پایینتری دارد. دلیلش این است که وای فای، فعالیتهای مغز را تحت تاثیر قرار میدهد. البته فقط کودکان نیستند که مغزشان تحت تاثیر اشعهها قرار میگیرد، بلکه وای فای زنان را بیش از مردان مورد هدف قرار میدهد. در یک تحقیق 15 مرد و15 زن داوطلب مورد بررسی قرار گرفتند و برای همه آزمون مشابهی برای سنجش حافظه در نظر گرفته شد.
در ابتدا همه آنها در شرایطی آزمایش شدند که هیچ نوع اشعه وایفای در محیط وجود نداشت. در این شرایط وضعیت هر دو گروه مشابه بود اما در مرحله بعد این افراد به مدت 45 دقیقه در معرض اشعه وایفای 2.4 گیگاهرتز قرار گرفتند و در همین زمان مشغول پاسخدهی به تست حافظه بودند. در این شرایط وضعیت مغز هر دو گروه مورد بررسی قرار گرفت و معلوم شد که فعالیت خانمها و سطح انرژیشان نسبت به مردان بهطور قابل توجهی تغییر کرده است. این نکته برای خانمها متاثرکننده است اما باید به مردها هم هشدار دهیم که خیالشان خیلی راحت نباشد و آنها هم اگر در معرض مداوم اشعههای وای فای باشند، تغییر ناخوشایندی در عملکرد مغزشان دیده میشود.
چطور از خطرات وای فای در امان بمانیم؟
این روزها همه ما با شبکههای اینترنتهای مختلف محاصره میشویم و از محیطهای کاری گرفته تا سایر فضاهای عمومی و حتی خانه و اتاق شخصیمان، از این خطرها در امان نیستیم. به همین دلیل دوری از اشعههایی که در مورد خطراتشان حرف وحدیثهایی وجود دارد، دشوار به نظر میرسد. یکی از سادهترین روشهای کاهش خطرات این است که لپتاپ، موبایل و تبلتها را در نزدیکی بدنتان نگه ندارید و بعد از اینکه کارتان با این وسایل تمام شد، از آنها فاصله بگیرید. اگر از این دستگاهها استفاده نمیکنید لزومی ندارد که از صبح تا شب در اطرافتان روشن باشند. به سرعت آنها را خاموش کنید تا ضمن استفاده از تکنولوژی، سلامتیتان را به خطر نیندازید.
فضای مجازی میدان جنگیست مابین حق طلبان و پیروان شیطان ، در این عرصه پیروان شیطان از هر ابزار و فرصتی برای نیل به اهداف خود بهره می برند آنان حریمی برای خود قائل نیستند و به اصطلاح اهداف شیطانی شان وسیله را توجیه می کند . آنان برای غلبه بر نظام جمهوری اسلامی حریم عفت و ناموس جامعه را مورد هجوم قرار می دهند . انتشار عکس و داستانهایی از روابط جنسی نامشروع ابزاریست برای از هم پاشیدن کانون مقدس خانواده مسلمان ایرانی . آنان برمبنای پروتکل های سران صهیونیسم جهانی آنقدر فحشا را ترویج می کنند که حرمت عفت و پاکدامنی از بین رفته و بی شرمی همه گیر شود تا بدینوسیله برکشور تسلط یابند و اینترنت به جهت خصوصیات ویژه ای که دارد بستر و ابزار مناسبی است برای ترویج افکار ضد بشری آنان و این اعمال ضد بشری را در لفافه آزادی که آنهم ساخته و پرداخته خود صهیونیست هاست ترویج می کنند “ مردم غیریهودى نمىدانند چگونه از مطبوعات (رسانه ها) استفاده کنند. خوشبختانه این وسیله به دست ما افتاده است و ما مىتوانیم از طریق مطبوعات (رسانه ها) اعمال نفوذ کنیم (بخشی از پروتکلهای سران صهیونیسم جهانی برای تسلط بر جهان) “ هم اکنون بیشتر رسانه های مطرح و با نفوذ دنیا در اختیار صهیونیسم جهانی است و با روشن شدن میزان نفوذ اینترنت این پدیده هم ابزاری شده برای پیشبرد اهداف پلیدشان . دولتهایی که از اثرات مخرب ترویج فحشا در اینترنت باخبرند قوانین سختی را برای جلوگیری از آن وضع کرده و اعمال می کنند حتی کشورهای اروپایی هم از بیم از هم پاشیدن جوامعشان با متخلفین برخورد شدیدی می کنند ولی وقتی یک کشور غیر غربی با گسترش فحشا برخورد می کند به مخالفت با آن بر می خیزند چراکه هدف آنان نابودی اسلام است و برای نابودی اسلام همه شیاطین متحد شده اند .
امام علی (ع) در حدیثی می فرماید: «اسلام هم چون پوستینی وارونه است که بیرونش خشن و درونش نرم و لطیف است». با توسل به این حدیث، برخی معتقدند تاکنون فقط پوسته وارونه دین به جوانان نشان داده شده است و لایه درونی و زیبای آن به هر دلیلی خوب معرفی نشده است. باید به این واقعیت اذعان داشت که برخی از جوانان و حتی بزرگسالان در عمل به آموزه های دینی دچار سردرگمی و تزلزل هستند و جاذبه های کاذب و تهاجمات فرهنگی توانسته است بر آنان تأثیر بگذارد. امام رضا (ع) نیز در حدیثی می فرمایند: «اگر زیبایی های دین برای مردم روشن شود، مردم عاشق آن می شوند» (ماه نامه مسجد، 1386: 97). اما به طور کلی عواملی که موجب دین گریزی نوجوانان و جوانان می شوند عبارتند از:
* فقر و نداری:
تعالیم اسلامی، فقر را نکوهش می کند و آثار زیان بار فراوانی برای آن برمی شمارد و به مردم و حاکمان اسلامی و متولیان امور معیشتی مردم نسبت به این مسئله شدیداً هشدار می دهد.
* آلودگی محیط اخلاقی و اجتماعی:
هر قدر که اجتماع و محیط گرایش به امور متعالی و دینی داشته باشد، افراد آن اجتماع نیز کشش و تمایلشان به همان سمت خواهد بود و اگر محیط و فضای خانواده و اجتماع چنان باشد که همه از دین و مذهب بدگویی کنند و تمامی امکانات در راه گریز از دین به کار رود، خواه ناخواه اکثریت افراد تحت تأثیر قرار گرفته، مشی و مرام خود را همان گونه پی می گیرند.
* عملکرد نادرست برخی از عالمان دین:
زمانی دعوت به دینداری مؤثر خواهد بود که دعوت کنندگان، خود به آنچه که می گویند عمل کنند. در غیر این صورت رفتارشان بیشتر مردم را نسبت به دین و امور دینی بدبین می کند.
* خشونت:
دین، پیام آور محبت و هدایت برای انسان هاست و اساس دین با خشونت سازگار نیست. لذا اگر به نام دین و دین داری خشونت به کار گرفته شود و چهره ای خشن از دین به نمایش گذاشته شود، موجب گریز مردم از دین خواهد شد.
* تبلیغات و عملکرد دشمنان:
دشمنان با نقشه ها و اَعمال شیطانی خود به راه های گوناگونی تصویری نارسا از دین ارائه می دهند. آنها با این ترفندها مردم را از گرایش به دین و اسلام باز می دارند.
* دفاع نابخردانه از دین:
یکی از علل دین گریزی این است که برخی از دین داران دین را نامعقول جلوه می دهند و یا نمی توانند از دین و آرمان های دینی، به صورت معقول و منطقی دفاع کنند که این امر باعث می شود گروهی جذب دین نشده و به خاطر برخی استدلال های نادرست و مسائل نابخردانه از دین بگریزند.
* معرفی نادرست دین:
معرفی و تبیین صحیح و شایسته از دین نقش عمده ای در جذب انسان ها به سوی خویش دارد و هر چه این تصویر واقعی تر و دلپذیرتر باشد، گرایش به سوی آن بیشتر است.
* تبیین نارسای مفاهیم دینی:
اگر مبلغان دینی و متولیان امور دینی نتوانند مفاهیم دینی را به گونه ای رسا و در قالب های صحیح ارائه کنند، موجب آسیب پذیر شدن مردمان در عرصه دین داری می شوند.
* ناسازگاری با نیازهای طبیعی و فطری بشری:
اگر دین به گونه ای معرفی شود که با ضروریات وجودی و طبیعی و فطری بشر مغایرت داشته باشد، دین و دین داری آسیب خواهد دید و موجب گریز مردم از آن خواهد شد.
* اجبار در دین:
باید با رفتار و کردار خود در دل ها نفوذ کرد و با تبیین عقلانی و ارائه دلایل منطقی برای برخی از احکام دین مانند حجاب کاری کرد که زن مسلمان بدون هیچ گونه فشار، توبیخ و یا اجبار آن را برگزیند و بر لزوم حجاب و پای بندی به آن پافشاری کند.
* به کارگیری شیوه های نادرست در تبلیغ:
اگر تبلیغ به روش صحیح صورت نپذیرد و یا مبلغ و متولی ابلاغ پیام دارای شرایط مناسب نباشد و یا پیام و محتوای آن از غنای کافی برخوردار نباشد، می تواند آسیب رسان باشد و هدف مورد نظر را تأمین نکرده و چه بسا در مواردی تبدیل به ضد تبلیغ شود و تأثیر منفی بگذارد.
* غفلت از ظرفیت ها و استعدادها در هدایت و تربیت:
اگر انتظارهای دینی متناسب با استعدادها و توانایی های مردم نباشد و سلوک دینی به تدریج صورت نپذیرد، دین و دین داری آسیب می بیند و انسان با آیینی که متناسب با توانایی و استعدادهایش نیست همراه می شود.
* خصلت های ناپسند:
پیروی از هوای نفس و وسوسه های شیطان، دنیا پرستی، تکبر و غرور، لجاجت و ناآگاهی و غفلت نیز از جمله خصلت های ناپسندی هستند که موجب روی گردانی از دین می شوند.
* گناه و گریز از مسئولیت:
یکی از عواملی که انسان را به الحاد می کشاند و مانعی برای گرایش به دین است، عبارت است از میل به بی بند و باری و راحت طلبی و نداشتن مسئولیت. یعنی آدمی خود را در معرض هوس و گناه قرار دهد و به دنبال اشباع بی حد و اندازه غرایز مادی و حیوانی باشد.
* تقلید و شخصیت گرایی:
تقلید کورکورانه هویتی برای انسان باقی نمی گذارد و چنین انسانی تن به هر کاری می دهد و هر امر ناروایی را مرتکب می شود. پیروی و تقلیدی که شکل سر سپردگی پیدا کند، مفسده های فراوانی در پی دارد و جز تباهی زندگی دنیا و آخرت چیزی به دنبال نخواهد داشت (شکوهی، 1384: 268-75).
بنابراین، اگر چنان چه در جامعه ای دین گریزی غالب شود، دنیا محوری جای دین محوری را می گیرد و در این صورت، ثروت و قدرت در جامعه به جای معنویات حرف اول را خواهد زد و طبیعتاً وجود چنین فضایی باعث بروز انواع تخلفات و معضلات اجتماعی در جامعه خواهد شد (ماه نامه مسجد، 1386: 99-97). در خصوص پی آمدهای دین گریزی نیز می توان گفت که بحران های ناشی از آسیب دین و دین داری، عمیق و گسترده است و می تواند به بحران های روحی، فکری، فرهنگی، اعتقادی، سیاسی، اجتماعی و شکسته شدن حریم های فردی و اجتماعی، همچنین بی هویتی انسان منجر شود. به دلیل آسیب دیدن دین و آفت زدگی دین داری، حریم های انسانی و مرزهای سلوک اجتماعی متزلزل می شود و انواع تعدی ها و حرمت شکنی ها ظهور می کند (خلیلیان، 1387: 38). همچنین فقدان باورهای دینی و مذهبی در میان خانواده ها و اهمیت ندادن به مذهب می توان موجب رشد افراد مجرم شده و آمار وقوع جرم را افزایش دهد. بنابراین فرهنگ خانواده باید طوری باشد که والدین بتوانند فرزند خود را با احساس مسئولیت تربیت کنند و خودشان نیز در این زمینه رفتارهای مسئولیت پذیر داشته باشند (عرب کرمانی، 1387: 3). البته بررسی های علمی نشان می دهند که بیشتر بی مذهب ها یا مخالفان مذهب از دو گروه هستند: گروه اول افرادی که در دوران کودکی و نوجوانی آگاهی و تربیت مذهبی به آنها داده نشده است و گروه دوم افرادی هستند که تربیت مذهبی دوران کودکی آنها با خشونت و سخت گیری توأم بوده یا اینکه کودک را در عین نفهمیدن یک مسئله ای، وادار به عمل کرده اند (سلمان نژاد، 1387: 72).
منبع :کاوه، محمد، (1391)، آسیب شناسی بیماری های اجتماعی (جلد اول)، تهران: نشر جامعه شناسان، چاپ اول 1391.