سفارش تبلیغ
صبا ویژن

 

بهانه ابلیس برای عدم سجده بر آدم (ع)؛ آیا آتش بر خاک برتری دارد؟

 

 

تسنیم/ ماجرای آفرینش اولین بشر یعنی آدم نبی علیه‌السلام و خلیفه قرار دادن ایشان از سوی خداوند متعال، از مهم‌ترین نقاط عطف‌ رویداد خلقت محسوب می‌شود. این ماجرا با اندک تفاوت‌هایی،‌ مورد وفاق تمام ادیان آسمانی است. 

به‌طور خلاصه، ماجرا از این قرار است که خداوند در مقطعی از زمان اراده کرد مخلوقی را به نام بشر در عالم مستقر کند تا از مجرای او، برنامه‌های خویش در این حیطه را پیش ببرد. خداوند این برنامه را با آفرینش آدم علیه‌السلام به عنوان اولین نبی آغاز کرد و پس از آنکه از روح خویش بر او دمید، به ملائک و ابلیس امر کرد بر آدم (ع) سجده کنند. ملائک با اندکی مسامحه سجده کردند، اما ابلیس گستاخانه از فرمان خداوند سرپیچی کرد و از درگاه الهی رانده شد؛ لذا از همان زمان دشمنی خویش با نوع انسان را آغاز و خداوند نیز مسیر عداوت او را هموار کرد تا انسان‌ها به واسطه همین موجود در بوته آزمون قرار گیرند. 

اما از جمله بهانه‌تراشی‌هایی که ابلیس در برابر خداوند به خرج داد، تفاخر نسبت به نوع خلقتش با آدم نبی بود. او در پاسخ به خداوند درباره علت عدم سجده گفت: «خَلَقْتَنِی مِنْ نارٍ وَ خَلَقْتَهُ مِنْ طِین»؛‌ یعنی مرا از آتش آفریدی و آدم را از طین. (اعراف 12،‌ صاد 76)

در پاسخ به این نوع استدلال ضعیف ابلیس لازم است به چند نکته اشاره شود:

الف) ابتدا درباره قیاس او درباره برتری آتش نسبت طین، باید گفت:
اول اینکه ابلیس هرچند از جنّ و هر دو از  آتشند، اما گاهی خاک دارای قابلیت‌هایی است که آتش فاقد آن است. 

دوم اینکه شاید ابلیس تصور کرده از آنجا که  نوع جن، دارای قابلیت‌هایی خاص مثل تغییر شکل، عکس‌العمل سریع و قوای فرامادی است، این قابلیت درون آدم نیست،‌ در حالی که او فقط به یک جنبه از آدم علیه‌السلام توجه کرد و از سایر ابعاد او که فراتر از هر مخلوقی است،  غافل شده بود.  

سوم اینکه "طین" ، خاکی معمولی و از جنس ماده نبود بلکه سنخیتی فرامادی و از جنس نور داشت؛ همچنان که نازل‌ترین نوع خاک که از جنس ماده است،‌ با عنوان "تراب" در قرآن یاد شده است؛ با این نگاه، ابلیس یا ضعف بصر داشت و یا خود را به غفلت زده بود که آتش را برتر از "طین" دانست. ابوحنیفه به عنوان پایه‌گذار مذهب حنفی بر امام صادق علیه‌السلام وارد شد. حضرت فرمود: به من خبر رسیده که تو قیاس می‌کنی. گفت بله. فرمود: قیاس نکن، زیرا نخستین کسى که قیاس کرد، شیطان بود.  آنگاه که گفت: "خَلَقْتَنِی‏ مِنْ‏ نارٍ وَ خَلَقْتَهُ‏ مِنْ‏ طِین‏"؛ مرا از آتش آفریدى و آدم را از خاک. او بین آتش و خاک قیاس کرد و اگر نورانیت آدم را با نورانیت آتش قیاس می‌کرد، امتیاز میان دو نور و پاکیزگى یکى را بر دیگرى می‌فهمید؛ فَقَاسَ مَا بَیْنَ النَّارِ وَ الطِّینِ وَ لَوْ قَاسَ نُورِیَّةَ آدَمَ بِنُورِیَّةِ النَّارِ عَرَفَ فَضْلَ مَا بَیْنَ النُّورَیْنِ وَ صَفَاءَ أَحَدِهِمَا عَلَى الْآخَرِ. (الکافی (ط - الإسلامیة)، ج‏1، ص 58) در همین راستا خداوند از روحی از جانب خویش بر ایشان دمید و به این ترتیب فضیلت آدم علیه‌السلام نسبت به سایر مخلوقات معلوم شد.

ب) ضعف دیگری که در استدلال ابلیس وجود دارد، عبور او از عبودیت و روی آوردن به تکبر بود؛ در واقع سوای از بررسی ضعف و قوت استدلال و قیاس ابلیس، باید به این پرسش پاسخ داد که او چرا از فرمان خداوند با هر دلیل و منطقی سرپیچی کرد؟ ابلیس که خود را تا آن زمان مخلوقی عابد معرفی کرده بود، در این فتنه الهی مردود و بلکه نفاق درونی‌اش برای همگان آشکار شد.   

ج)نکته دیگر اینکه خداوند قبل از امر به سجده بر آدم علیه‌السلام،‌ او را ابتدا خلیفه قرار داد،‌ تعلیم اسمای غیبی کرد و او را تنها موجود جهت انبای این اسماء قرار داد تا جایی که ملائک توان خود را در این حد نیافتند. در چنین شرایطی امر به سجده کرد و ملائک نیز تسلیم‌وار سر به سجده نهادند و ابلیس از این کار ابا کرد.2 در صورت کلی توان  خلافت آدم علیه‌السلام مسئله‌ای بود که تا آن زمان هیچ کس یارای تحمل آن را نداشت. 

 

 

----------
پاورقی
1ـ 
فَإِذا سَوَّیْتُهُ وَ نَفَخْتُ فیهِ مِنْ رُوحی‏ فَقَعُوا لَهُ ساجِدینَ / صاد 72
فَإِذا سَوَّیْتُهُ وَ نَفَخْتُ فیهِ مِنْ رُوحی‏ فَقَعُوا لَهُ ساجِدین‏ / حجر 29

  فَسَجَدَ الْمَلائِکَةُ کُلُّهُمْ أَجْمَعُونَ صاد 73
إِلاَّ إِبْلیسَ اسْتَکْبَرَ وَ کانَ مِنَ الْکافِرینَ صاد 74






تاریخ : پنج شنبه 100/9/18 | 7:17 عصر | نویسنده : اسحق رنجبری | نظرات ()

 

دلایل سجده ملائکه به حضرت آدم (ع) چه بوده است؟

 

 

باشگاه خبرنگاران/ خداوند در آیات قرآن کریم جریان خلقت حضرت آدم (ع) را بازگو نموده است. بخشی از این آیات به موضوع سجده فرشتگان بر آن حضرت اختصاص یافته است.

در آیه 34 سوره مبارکه بقره آمده است: "و هنگامى که به فرشتگان گفتیم براى آدم سجده کنید، همگى سجده کردند جز ابلیس که سر باز زد و تکبّر کرد، و از کافران گردید. "
 
سجده ملائکه به آدم موضوع آیه 34 سوره مبارکه بقره سه دلیل عمده داشت:

دلیل اول: سجده و خضوع و خشوع آنها برآدم این بود که، آدم در اثر علم به تمامی اسماء الله که او را شایسته مقام «خلیفة الهی» کرده بود، در اعلی مرتبه کمال و برتری نسبت به سایرمخلوقات حتی ملائکة الله قرارگرفته بود.

دلیل دوم: این بود که آدم (انسان) مظهر اسم  اعظم «الله» و دیگر مخلوقات مظهر سایراسماء الهی هستند و از آنجا که اسم اعظم «الله» با احاطه بر سایر اسماء الله بر همه آنها شرافت ذاتی دارد، لذا خداوند تبارک و تعالی به ملائکة الله فرمان داد تا در برابر آدم (انسان) سجده و خضوع و خشوع نمایند.

دلیل سوم: انسان بواسطه علم به تمامی  اسماء الله این لیاقت و قدرت را پیدا کرده که به تمامی مظاهر اسماءالله (مخلوقات عالم) احاطه علمی و تسلط پیدا کند و بواسطه همین علم قادر است در مقابل مقام عظمت و کبریائی خداوند عزّوجل بهترین و کاملترین تسبیح و تنزیه و تحمید و تهلیل و تکبیر را، هم قولاً وهم عملاً ادا نماید، بگونه ای که هیچ یک ازمخلوقات پیدا و پنهان عالم (حتی ملائکة الله) قادربه انجام آن نیستند.

بهمین سبب خداوند عزّوجل به ملائکه فرمان داد تا برآدم سجده کنند.






تاریخ : پنج شنبه 100/9/18 | 7:14 عصر | نویسنده : اسحق رنجبری | نظرات ()

 

15 راه ساده برای تقویت اعتماد به نفس در کودکان

 

نمناک/ با سرزنش های مداوم و ندادن مسئولیت به کودکان باعث می شویم که به اعتماد به نفس شان آسیب برسد و دیگر نتوانند در اجتماعات فعالیت موثری داشته باشند.
راهنمایی های در مورد چگونگی پرورش اعتماد به نفس در کودکان

اعتماد به نفس مناسب، سلاح کودک در برابر چالش های دنیاست. کودکانی که احساس خوبی در مورد خود دارند، راحت تر می توانند با مشکلات محیط اطراف مقابله کنند.در ادامه نکاتی را برای تقویت اعتماد به نفس کودکان معرفی خواهیم کرد.

 همانطور که در این بخش خواهید خواند اعتماد به نفس از حس شایستگی حاصل می شود ، یک کودک با اعتماد به نفس نیاز به درک مثبت و واقع گرایانه از توانایی هایش دارد و ناشی از دستاوردهای بزرگ و کوچک است.کلمات دلگرم کننده شما می تواند به ایجاد اعتماد به نفس کمک کند، به خصوص هنگامی که شما به تلاش یا توانایی های خاص فرزندتان اشاره می کنید.

در اینجا 15 نکته برای کمک به ایجاد اعتماد به نفس فرزندتان وجود دارد:

1. فرزندتان را دوست داشته باشید:

به نظر می رسد واضح است، اما احتمالا مهم ترین چیزی است که می توانید به فرزند خود بدهید. حتی اگر شما آن را ناقص انجام دهید - چه کسی اینکار را نمی کند؟ همیشه عشق زیادی را بروز دهید.

فرزند شما نیاز به احساس پذیرش و دوست داشتن دارد، از خانواده شروع کنید و به گروه های دیگر مانند دوستان، همکلاسی ها، تیم های ورزشی و جامعه گسترش دهید. اگر شما فریاد بزنید یا نادیده بگیرید یا اشتباه دیگر والدینی را انجام دادید، کودک خود را بغل کنید و به او بگوئید که متاسف هستید و او را دوست دارید. عشق بدون قید و شرط، پایه ای قوی برای اعتماد به نفس ایجاد می کند.

2. جایی که لازم است او را ستایش کنید:

مهم است که به فرزندتان ستایش و بازخورد مثبت بدهید، زیرا بچه ها - به ویژه جوانان - آنچه را که فکر می کنید را با ارزش و دستاوردهای خود اندازه گیری می کنند ؛ اما در ستایش خود واقع بینانه باشید ؛ اگر کودکی موفق نشود یا هیچ استعدادی را در مهارت خاصی نشان ندهد، تلاش او را ستایش کنید، اما نتایج غیر واقعی را تحسین نکنید.

به او بگویید که مشکلی نیست که نتواند همه کارها را به طور عالی انجام ده .به او بگویید که بعضی چیزها تلاش و تمرین و تکرار زیادی می خواهند و گاهی اوقات بهتر است بعد از اینکه بهترین تلاش خود را انجام دادید، حرکت کنید.

3. به فرزندتان کمک کنید تا اهداف واقعی را تعیین کند:

هنگامی که کودک شما فوتبال را شروع می کند، برای او خوب است که فکر کند می تواند در نهایت به تیم المپیک برود. اما اگر او در تیم اش در دبیرستان موفق نشود و هنوز فکر کند که یک بازیکن المپیک کالیبر است، در این صورت نیاز به تمرکز بیشتر بر اهداف واقع بینانه دارد.

فرزندتان را برای تعیین اهداف معقول و برای کمک به جلوگیری از احساس شکستش کمک کنید. برای هدف هایش، با صحبت با او، هدف های کوتاه مدت و کوچکی را نشانش دهید.

4. عشق به خود و مثبت سخن گفتن درباره خود را مدلی برایش کنید:

قبل از اینکه بتوانید به فرزندتان یاد دهید که خودش را دوست داشته باشد، باید خودتان را دوست داشته باشید. شما می توانید این رفتار را با تحسین و تکریم خود در زمانی که کاری را خوب انجام داده اید، به او نشان دهید.

چه شما یک دونده ماراتن خوب باشید، یا ارتقایی را در محل کار یا یک مهمانی شام کسب کرده باشید، موفقیت های خود را با فرزندان خود جشن بگیرید. در مورد مهارت ها و استعدادها و تلاش های لازم برای دستیابی به این دستاوردها صحبت کنید. در همان گفتگو، شما می توانید فرزند خود را از مهارت هایش و چگونگی توسعه و استفاده از آنها یادآوری کنید.

5. انعطاف پذیری را آموزش دهید:

هیچ وقت در همه چیز موفق نمی شود ؛ مشکلات و ناکامی ها، انتقاد و درد وجود خواهد داشت. استفاده از این موانع به عنوان تجربیات یادگیری به جای در نظر گرفتن وقایع به عنوان شکست یا ناامیدی است.

"سعی کنید، سعی کنید، دوباره امتحان کنید"، شایسته است، به خصوص در تدریس اینکه نباید کوتاه آمد و بیخیال شد اما، این نیز مهم است که اعتقادات احساسات فرزندتان را به جای گفتن "بله، فقط تشویقش کنید" یا "نباید احساس بدی داشته باشی" مهم بدانید.

این کمک می کند تا بچه ها یاد بگیرند که به احساسات خود اعتماد کنند و راحت تر آنها را به اشتراک بگذارند. بچه ها یاد خواهند گرفت که ناکامی ها بخش عادی از زندگی هستند و می توانند مدیریت شوند ؛ اگر فرزند شما در یک آزمون خوب نبود، به او دلداری ندهید یا به او نگویید که هرگز خوب درس نخوانده بود.

در عوض، در مورد چگونگی انجام مراحل بعد، که می تواند اوضاع را بهتر کند صحبت کنید. هنگامی که موفق شود، برای موفقیتش به خودش افتخار خواهد کرد.

6. استقلال و ماجراجویی را تحریک کنید:

بچه هایی که به خودشان اطمینان دارند مایل به انجام کارهای جدید بدون ترس از شکست هستند. در مورد کودکان جوانتر، شما باید از دور نظارت کنید. شرایطی را تنظیم کنید که در آن او بتواند کارهای خود را انجام دهد و مطمئن شود که وضعیت امن است، اما بعد فضا را به او بدهید؛

به عنوان مثال، نشان دهید که چگونه می توان یک ساندویچ را تهیه کرد و سپس اجازه دهید که بدون کمک شما خودش انجام دهد. اکتشاف را تشویق کنید، چه این سفر به پارک جدید و یا غذاهای جدید باشد. گشت های روزانه و تعطیلات، سرگرمی های جدید، و سفر با همکلاسی ها می توانند همه افق های فرزند شما را گسترش داده و اعتماد به نفس او را برای رسیدگی به شرایط جدید افزایش دهند.



 

7. ورزش و سایر فعالیت های جسمانی را تشویق کنید:

دیگر نه تنها پسران، بلکه ورزش به ایجاد اعتماد به نفس در دختران نیر کمک می کند ؛ آنها یاد می گیرند که می توانند تمرین کنند، پیشرفت کنند و به اهدافشان دست یابند.

مزایای دیگر:آنها یاد می گیرند که نقاط قوت خود را تشخیص دهند، ضعف های خود را قبول یا تقویت کنند، شکست را بر عهده بگیرند، دایره دوستان خود را گسترش دهند و کار گروهی را یاد بگیرند.

یکی دیگر از پاداش های تقویت اعتماد به نفس:یاد می گیرند که به بدن خود احترام بگذارند.

با شیوع چاقی در میان کودکان، مهم است حتی اگر فرزند شما ورزشی را دنبال نمی کند باز هم به بدن خود احترام بگذارد. سعی کنید فعالیت بدنی خود را پیدا کنید، رقص، هنرهای رزمی، دوچرخه سواری یا پیاده روی و ...

8. پیگیری اشتیاق آنها را پشتیبانی کنید:

همه شخصی فرق می کند و در چیزی مهارت دارد، و هنگامی که فرزند شما آن چیزی را پیدا کند، عالی است. به عنوان یک والد، احترام و تشویق فرزندان خود را مورد توجه قرار دهید - حتی اگر آنها به شما علاقه نداشته باشند. هنگامی که آنها در انجام وظایف خود موفق شوند، فرزندتان را تحسین کنید.

اگر استعداد فرزندان شما در گیتار زدن در یک گروه باشد، از علاقه او حمایت می کند، تا با کارهایی مانند مشق مدرسه مواجه نشود. این به این معنی نیست که شما حاکمیت را برای نوجوان خود آزاد بگذارید تا تمام شب را در گاراژ بماند، بلکه کمک کنید او به نوک قله بعدی برسد.

9. قوانین سازگاری را تنظیم کنید:

بچه ها با اطمینان بیشتر می دانند که چه کسی مسئول است و انتظار چه چیزی را دارد ، حتی اگر فرزند شما فکر می کند که قوانین خیلی سخت است، اما زمانی که شما قوانین را تنظیم و پیاده سازی می کنید و می خواهید که انجام شود، او به خودش در مورد آنچه که می تواند و نمی تواند انجام دهد اعتماد دارد.

هر خانوار قوانین متفاوتی دارد و با توجه به سن فرزند شما در طول زمان تغییر خواهد کرد. هر آنچه که در خانواده تان اتفاق می افتد، مهم است. یادگیری و انجام قوانین به کودک احساس امنیت و اعتماد به نفس می دهد.

برای فرزندان بزرگتر، ممکن است قواعد و مسئولیت های آنها بیشتر شود اما، مهم این است که به یاد داشته باشید که شما پدر و مادر هستید نه بهترین دوست. بعضی روزها هنگامی که فرزند شما احساس فشار می کند، ممکن است قدرت و اعتماد به نفس برای گفتن ابن جمله را پیدا کنند، "نه، من نمی توانم این کار را انجام دهم."

10 . به کودکانتان گزینه هایی را برای انتخاب بدهید:

دادن اختیارات به کودکان - در یک مجموعه معقول از گزینه های انتخاب شده توسط شما باعث می شود آنها احساس قدرت کنند به عنوان مثال، در صبحانه ممکن است کودک شما گزینه تخم مرغ یا پنکیک را بدهد. یادگیری انتخاب های ساده در حالی که جوان است، کمک خواهد کرد که فرزندتان برای انتخاب های سخت تر که با بزرگ شدنش مواجه می شود آماده شود.

11. همیشه به جای او کاری انجام ندهید:

صبور باشید و اجازه دهید که خودش کارهایش را انجام دهد. برای مثال، ممکن است سریعتر و آسانتر باشد تا شما لباس کودک پیش دبستانی خود را بپوشانید، اما اجازه دهید که او خودش این کار را برای کمک به مهارت های جدیدش انجام دهد.

هرچه بیشتر او را چالش های جدید دعوت کنید، بیشتر صلاحیت و اعتماد به نفس او را احساس می کنید.اجازه دهید او بداند هیچکس کامل نیست و توضیح دهید که هیچکس انتظار ندارد او بهترین باشد. مدلی که در مقابل اشتباهات و ناامیدی های فرزندتان واکنش نشان می دهید، واکنشی است که او انجام خواهد داد.

12. عجله نکنید یا ستایش نادرستی را انجام ندهید:

بچه ها در تشخیص ستایش بی قید و یا تعریف بی پایه هستند. اغلب کودکتان را زیاد ستایش کنید، اما در تعریفهایتان چیز مشخصی وجود داشته باشد، وگرنه کلمات شما چیزی را تکان نخواهد داد.

به عنوان مثال، به جای واکنش به آخرین طراحی فرزندتان، "وای، این عالی است. تو بهترین هنرمند جهان هستی"، سعی کنید چیزی شبیه این بگویید، "من واقعا دوست دارم که چگونه تمام خانواده را نقاشی کردی. تو حتی جزئیاتی مانند ریش بابا را هم کشیدی."


13. کارهای خانوادگی مناسب را انجام دهید:

مسئولیت هایی را به کودکان بدهید، مانند تنظیم میز، پیاده روی سگ ها و یا بردن لباس ها برای لباسشویی. آنها احساسات شایسته خود را افزایش می دهند و مهارت های حل مسئله را در خود تقویت می کنند. بین فرزندانتان مقایسه نکنید در عوض، فردیت هر فرد و هدایای ویژه هر کدام را درک کنید.

14. از نام های فرزندان برای ایجاد یک مزیت استفاده نکنید:

هرگز احساسات کودک خود را محکوم نکنید ، هنگامی که شما عصبانی هستید،کمی استراحت کوتاه انجام دهید، بنابراین چیزی نخواهید گفت که پشیمان شوید و به یاد داشته باشید، شما می توانید اقدامات کودکتان را که دوست ندارید، بدون نشان دادن حستان دوست نداشته باشید ، حتما تفاوت را به فرزندتان نشان دهید.

15. گاهی نیاز است با هر یک از فرزندانتان جدا جدا وقت بگذرانید:

این که این وقت با غذا خوردن یا دوچرخه سوار باشد مهم نیست، سعی کنید حداقل یک بار در هفته به تنهایی با کودک خود برنامه ریزی کنید.این یک فرصت عالی برای صحبت در مورد آنچه است که در ذهن او وجود دارد و به پیوند دو نفره شما کمک خواهد کرد.






تاریخ : چهارشنبه 100/9/17 | 12:31 عصر | نویسنده : اسحق رنجبری | نظرات ()

 

10 فرمان قرآنی برای تربیت کودک

 

 

تبیان/ ده فرمان قرآنی برای تربیت کودک 

1.به کودکت ارزش و جایگاه بده!
2. برای اتاق خوابت قانون بگذار!
3. درس دین را توی خانه‌ات دایر کن!
4. برای نماز بچه‌ات وقت بگذار!
5. روی نظر بچه‌ها هم حساب باز کن!
6. مسئولِ «مسئولیت‌‌پذیری» فرزندت باش!
7. حواست به تفریح بچه‌ها باشد!
8. بین بچه‌ها فرق بگذار اما تبعیض نه!
9. بدآموزی مطلقاً ممنوع!
10. کودک عذرخواه را در آغوش بگیر!






تاریخ : چهارشنبه 100/9/17 | 12:22 عصر | نویسنده : اسحق رنجبری | نظرات ()

تصاویری ازورزش صبحگاهی وجلسه شورادانش آموزی دبستان شهیدکامیاب مازغ بالا

2

2222222






تاریخ : چهارشنبه 100/9/17 | 10:16 صبح | نویسنده : اسحق رنجبری | نظرات ()

 

می ترسم که دیگر به پیاده ای رحم نکنند!

 مصاف/ اسب سواری ، مرد افلیجی را سر راه خود دید که از او کمک می‌خواست. مرد سوار دلش به حال او سوخت ، از اسب پیاده شد او را از جا بلند کرد و بر روی اسب گذاشت... تا او را به مقصد برساند!  مرد افلیج که اکنون خودرا سوار بر اسب میدید دهنه ی اسب را کشید و گفت: اسب را بردم... و با اسب گریخت!  پیش از آنکه دور شود صاحب اسب داد زد: "تو تنها اسب را نبردی ، جوانمردی را هم بردی! اسب مال تو ؛ اما گوش کن ببین چه می گویم..."  مرد افلیج اسب را نگه داشت ، مرد سوار گفت : "هرگز به هیچ کس نگو چگونه اسب را به دست آوردی!" می ترسم که دیگر "هیچ سواری" به پیاده ای رحم نکند!  
امام علی علیه السلام: انسان، به زیورى زیباتر از جوانمردى آراسته نشده است.






تاریخ : چهارشنبه 100/9/17 | 12:3 صبح | نویسنده : اسحق رنجبری | نظرات ()

داستانک/ حکایت بعضی از آدمها

 

 مصاف/ سوار اسبی بودم که سایه اش روی دیوار افتاد  اسب به آن سایه نگاه میکرد و خیال میکرد اسب دیگری است و سعی میکرد از آن جلو بزند،و چون می دید هنوز از سایه اش جلو نیفتاده است، باز هم به سرعتش اضافه میکرد تا حدی که اگر ادامه می یافت، مرا به کشتن می داد.  اما به محض اینکه دیوار تمام می شد، آرام می گرفت.  حکایت بعضی از آدمهاست.  وقتی که بدون در نظر گرفتن توانایی های خود به داشته های دیگران نگاه کنی و گرفتار چشم و هم چشمی شوی، تو را به نابودی میکِشد. 






تاریخ : یکشنبه 100/9/14 | 5:53 عصر | نویسنده : اسحق رنجبری | نظرات ()

حکمت/ پیامدهای دنیوی و اخروی رواج یک گناه در جامعه

 

شهر حدیث/ پیامبر خدا صلى‏ الله ‏علیه و ‏آله و سلّم :
اى على ! زنا شش پیامد دارد: سه پیامد در دنیا و سه دیگر در آخرت . پیامدهاى دنیایى‏اش این است که آبرو را می‏برد ، مرگ را شتاب می‏بخشد و روزى را میبُرد و پیامدهاى آخرت عبارت است از حسابرسى سخت و دقیق ، خشم خداى رحمان و جاودانگى در آتش است .

بحار الأنوار : 79 / 22 / 15 منتخب میزان الحکمة : 248
 
امام باقر علیه ‏السلام :
در کتاب رسول خدا صلى‏ الله ‏علیه و ‏آله و سلّم یافتیم که : چون بعد از من زنا آشکار گردد ، مرگهاى ناگهانى زیاد شود .

الکافی : 2 / 374 / 2 منتخب میزان الحکمة : 248

امام صادق علیه ‏السلام :
هرگاه زنا شیوع یابد ، زلزله‏ ها پدیدار شود .

التهذیب : 3 / 148 / 318 منتخب میزان الحکمة : 248

امام على علیه ‏السلام :
زنا ، فقر به بار مى آورد .

بحار الأنوار : 79 / 23 / 18 منتخب میزان الحکمة : 248






تاریخ : شنبه 100/9/13 | 12:24 عصر | نویسنده : اسحق رنجبری | نظرات ()

صدای پای مدرسه می آید…

قلم ها برای نوشتن مشق ها، می دوند و مشق ها چشم انتظار دستان کوچک بچه هایند.دوباره دفترهای نمره حاضر می شوند تا اضطراب معصومانه کودکان را ثبت کنند.آب خوری ها، تشنه سیراب کردن لیوان های خالی شده اند و تخته سیاه ها، دلتنگ دیدن دوباره شلوغ ها و ساکت های کلاس.کلاس های خالی، صدای پای آموزندگان دانش را می شنوند و سکوت های سرد، در های و هوی امیدبخش آنها، آرام آرام محو می گردد.بذر تعلیم، آماده کاشتن در ذهن های مستعد و پُر بار شده است و نیمکت ها بی قرار حضور کتاب ها و کیف ها شده اند.صدای گام هایی کوچک به گوش می رسد؛ صدای شکفتن و جوانه زدن، صدای رویش و رُستن، صدای پای بهار، صدای پای مدرسه می آید…

 

تشکروقدردانی ازمعلمین وهمه پرسنل دبستان شهیدکامیاب

تصاویری ازدانش آموازان پایه دوم 

ممممم2م2مم






تاریخ : شنبه 100/9/6 | 7:55 عصر | نویسنده : اسحق رنجبری | نظرات ()

حکمت/ چرا در امر به معروف و نهی از منکر نباید از مردم هراس داشت؟

 

شهر حدیث/ پیامبر خدا صلى‏ الله ‏علیه و ‏آله و سلّم :
هان ! مبادا هراس از مردم مانع از آن شود که فردى از شما حقّ را ببیند و نگوید . (که حقّ‏گویى) نه اجلى را نزدیک مى‏کند و نه رزق و روزیى را دور مى‏گرداند .

کنزالعمّال : 5570 منتخب میزان الحکمة : 376






تاریخ : سه شنبه 100/9/2 | 7:3 عصر | نویسنده : اسحق رنجبری | نظرات ()
.: Weblog Themes By BlackSkin :.